Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  02/10/1997
Data da última atualização:  01/08/2011
Autoria:  BAILEY, A. J.; LIGHT, N. D.
Título:  Connective tissue in meat and meat products.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  London: Elsevier, 1989.
Páginas:  356 p.
ISBN:  1-85166-284-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Molecular composition of connective tissues. General aspects of the connective tissue of meat. The structure and function of muscles. Conversion of muscle to meat. Meat and meat connective tissue. Morphological organization of collagenous tissues. Non-collagenous components of meat connective tissue. Elastin. Proteoglycans. Adipose tissue and offal. Molecular land fibre structure of collagen. Genes, biosynthesis and degradation of collagen. Fibre formation and stabilisation of collagen. Elastin, proteoglycans and glycoproteins. Structure and localisation of connective tissue components in muscle. Mechanical and thermal properties of connective tissue. The role of connective tissue in determining the textural quality of meat. The effects of ante- and post-mortem factors on meat connective tissue: growth rate, handling and conditioning. Connective tissue in meat products. Collagen in the diet and nutritional properties of meat collagen. Preparation and analysis of meat connective tissue and collagen types. Physical and sensory methods of analysis.
Palavras-Chave:  Quality.
Thesagro:  Carne; Qualidade; Tecido.
Thesaurus Nal:  connective tissues; meat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC1845 - 1ADCLV - PP641.36B155c2006.00022
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  16/01/2007
Data da última atualização:  23/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LAMEIRA, O. A.; PAIVA, J. S.; OLIVEIRA, E. C. P. de; REIS, L. R. de S.; PINTO, J. E. B. P.
Afiliação:  OSMAR ALVES LAMEIRA, CPATU; JULIANA SILVA PAIVA, CPATU; ELAINE CRISTINA PACHECO DE OLIVEIRA, CPATU; LANA ROBERTA DE SOUSA REIS, CPATU; JOSÉ EDUARDO BRASIL PEREIRA PINTO, UFLA.
Título:  Fenologia de plantas medicinais de ocorrência na Amazônia.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 43., 2003, Recife. Hortaliça: qualidade e segurança alimentar. Recife: SOB, 2003.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil.
Thesagro:  Botânica; Fenologia; Floração; Frutificação; Germoplasma; Planta Medicinal.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101747/1/5436.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU38371 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional