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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  18/04/2022
Data da última atualização:  18/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FLORENCIO, C.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S.
Afiliação:  CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA.
Título:  Addition of soybean protein improves saccharification and ethanol production from hydrothermally pretreated sugarcane bagasse.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  BioEnergy Research, v. 12, n. 1, 2019.
Páginas:  81?93
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12155-018-9956-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The bioconversion yield of ethanol from lignocellulosic feedstocks is negatively affected by the unproductive adsorption of cellulolytic enzymes onto lignin. In this work, soybean protein was used as a lignin-blocking additive, with the aim of improving the production of ethanol from enzymatic hydrolysates of pretreated sugarcane bagasse. Investigation was made of the effects of the type of hydrothermal pretreatment process?steam explosion (SE) or liquid hot water (LHW), loadings of solids and enzymes, and bioreactor type. The addition of soybean protein led to a exceptional 76% increase of glucose released using the LHW pretreated bagasse, after 24 h of reaction, employing a high-solids loading (15%, w/v) and a low enzyme dosage (5 FPU/g dry biomass). A significant improvement was also achieved for industrial-like mixing conditions in a bench-scale stirred tank reactor, increasing the glucose released by 61 and 42% for the LHW and SE processes, respectively. Ethanol production was also positively affected by the presence of soybean protein, with increases of up to 86 and 65% for the LHW and SE hydrolysates, compared to the control experiment. Characterization of the sugarcane bagasse after the adsorption of soybean protein, using Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) and scanning electron microscopy (SEM), corroborated the higher affinity of the additive for the LHW bagasse. These findings suggest that soybean protein supplementation during enzymatic hydrolysis by ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Lignocellulosic biomass; Unproductive adsorption.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142272/1/P-Addition-of-Soybean-Protein-Improves-Saccharification-and-Ethanol.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17985 - 1UPCAP - DDPROCI.22/432022/47
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  04/10/2006
Data da última atualização:  06/01/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  LEEUWEN, J. van; LLERAS PÉREZ, E.; CLEMENT, C. R.
Afiliação:  Inpa; Embrapa Amazônia Ocidental.
Título:  Field genebanks may impede instead of promote crop development: lessons of failed genebanks of "promising" Brazilian palms.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Agrociencia, v. 9, n. 1-2, p. 61-66, 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bancos de germoplasma podem impedir o desenvolvimento de uma cultura ao invés de promovê-lo: lições de bancos de germoplasma de palmeiras brasileiras "promissores" que falharam.
Palavras-Chave:  Melhoramento genético; Palmeira.
Thesagro:  Banco de Germoplasma.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114915/1/8-Bancos-germ-Agrociencia-05.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA15587 - 1UPCAP - PPS8462S8462
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