Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/07/2019
Data da última atualização:  11/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ASCHERI, J. L. R.; BAZÁN COLQUE, R. J.; SOUSA, L. B. T. de; ASCHERI, D. P. R.; SILVA, E. M. M. da.
Afiliação:  JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Ronel Joel Bazan Colque, UFRRJ; Laysa Borges Tomas de Sousa, UFES; Diego Palmiro Ramirez Ascheri; Erika Madeira Moreira da Silva, UFES.
Título:  How does Extrusion Technology Help the Development of Foods with Better Nutritional Value?
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Global Journal of Nutrition & Food Science, v. 1, n. 3, p. 1-2, 2019.
ISSN:  2644-2981
DOI:  GJNFS.MS.ID.000511
Idioma:  Inglês
Notas:  Mini review.
Palavras-Chave:  Extrusion cooking; Nutrition values; Parameters processing; Products Development; Quality criteria.
Thesagro:  Extrusão; Nutrição; Processamento; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Cooking; Extrusion; Food and Human Nutrition; Food processing; Food technology; Foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199271/1/Extrusion-technology-help-development-better-nutrition.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14681 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/05/2020
Data da última atualização:  09/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MARCHI, G.; GUELFI-SILVA, D. R.; MALAQUIAS, J. V.; GUILHERME, L. R. G.; SPEHAR, C. R.; MARTINS, E. de S.
Afiliação:  GIULIANO MARCHI, CPAC; Douglas Ramos Guelfi-Silva, Universidade Federal de Lavras - UFLA; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC; Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Universidade Federal de Lavras - UFLA; Carlos Roberto Spehar, Universidade de Brasília - UnB/Campus Universitário Darcy Ribeiro; EDER DE SOUZA MARTINS, CPAC.
Título:  Solubility and availability of micronutrients extracted from silicate agrominerals.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e00807, 2020.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Solubilidade e disponibilidade de micronutrientes extraídos de agrominerais silicáticos.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the solubility of the micronutrients copper, nickel, and zinc, chemically extracted from silicate agrominerals, as alternative sources of potassium for lettuce (Lactuca sativa) and rice (Oryza sativa) cultures, as well as their availability to the plants. The micronutrient contents of five agrominerals (alkaline ultramafic, biotite schist, volcanic breccia, phlogopite schist, and mining by-product from Chapada) were evaluated, after being extracted by the citric acid, hydrochloric acid, diethylenetriaminepentaacetic acid, 3051A, neutral ammonium citrate, and Mehlich-3 methods. The agrominerals, at the doses of 0 (control), 200, 400, and 600 kg ha-1 K, were mixed to soil where lettuce and rice were cultivated. The agrominerals presented a low solubility of Ni, Cu, and Zn, with lower contents in lettuce shoots and rice grains than the corresponding soluble standards in sulfate form. The availability of micronutrients to the plants increased with the use of agrominerals, in comparison with the control. Similarities were observed in micronutrient solubility and availability between the different groups of agrominerals. The solubility and availability of Cu, Ni, and Zn depend on the solubility of the minerals that compose the agrominerals.
Palavras-Chave:  Mining by-product.
Thesagro:  Cobre; Disponibilidade de Nutriente; Níquel; Zinco.
Thesaurus NAL:  Copper; Nickel; Nutrient availability; Zinc.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213019/1/Solubility-and-availability-of-micronutrients.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE64780 - 1UPEAP - DD
CPAC36746 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional