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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/04/2017
Data da última atualização:  24/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, D. M. dos; ASCHERI, D. P. R.; BUKZEM, A. de L.; MORAIS, C. C.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.
Afiliação:  Danilo Martins dos Santos, UEG; Diego Palmiro Ramirez Ascheri, UEG; Andrea de Lacerda Bukzem, UEG; Cleiber Cintra Morais, UEG; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA.
Título:  Physicochemical properties of starch from avocado seed (Persea Americana Mill).
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Boletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiva, v. 34, n. 2, p. 1-12, jul./dez. 2016.
Idioma:  Inglês
Notas:  Boletim do CEPPA.
Conteúdo:  The extraction and characterization of avocado starch isolated from seeds (Persea americana Mill) were studied. The starch was extracted by steeping, wet grinding and sedimentation process and calculated its yield. Isolated starch was then characterized for chemical composition, morphology and granules size distribution, X-ray diff raction an mid-infrared spectra, swelling powder and solubility, pasting and thermal properties and clarity and syneresis behavior. The starch yield was 42.2%. The results showed starch granules were predominantly ellipsoidal with an average granule size of 17.83 ?m. Exhibited B-type X-ray diff raction pattern with 25.7% of crystallinity, and apparent amylose content of 21.5% with similar mid-infrared spectra to other starches. Onset and peak gelatinization temperatures were 67.6 and 76.0 °C, respectively, and gelatinization enthalpy was 14.9 J/g. Starch suspensions showed peak viscosity at 4421 cP and high retrogradation tendency, which was evidenced by opaque gels and syneresis.
Palavras-Chave:  Clarity and syneresis; Differential Scannig Calorimetry; Rapid Visco Analyzer; Swelling Power and solubility index; X-Rays.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13603 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  17/07/2017
Data da última atualização:  19/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FREIRE, F. das C. O.; LIMA, J. S.; GONÇALVES, F. J. T.; CARDOSO, J. E.
Afiliação:  FRANCISCO DAS CHAGAS O FREIRE, CNPAT; JOILSON SILVA LIMA, Departamento de Fitotecnia, Universidade Federal do Ceará.; FRANCISCO JOSÉ TEIXEIRA GONÇALVES, Departamento de Agronomia, Universidade Federal Rural de Pernambuco.; JOSE EMILSON CARDOSO, CNPAT.
Título:  First report of Robillarda sessilis associated with Anacardium occidentale and Beaucarnea recurvata leaf spots in Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 43, n. 1, p. 66-67, 2017.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cashew; Primeiro relatório; Robillarda sessilis.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Caju.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162295/1/NTC17002.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT15130 - 1UPCAP - DDSP 00362017.0036
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