Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  28/09/2017
Data da última atualização:  27/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GARCIA, M. L.; FERREIRA, N. L. O.; ARRUDA, R. L.; FILIPPI, M. C. C. de; CONCEIÇÃO, E. C. da.
Afiliação:  MYTHALI LIMA GARCIA, UFG; NAYARA LUIZA OLIVEIRA FERREIRA, UFG; REJANNE LIMA ARRUDA, UFG; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; EDEMILSON CARDOSO DA CONCEIÇÃO, UFG.
Título:  Standardized rosemary extract induces host plant defenses and suppresses rice leaf blast.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Medicinal Plants Studies, v. 5, n. 5, p. 39-45, 2017.
ISSN:  2320-3862
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The efficiency of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) liquid extract (RLE), standardized as rosmarinic acid (RA) on the suppression of rice (Oryza sativa) leaf blast (Magnaporthe oryzae) (LB) were determinate. RLE (3.3, 6.6, and 10 mg·mL-1), SRA (3.1, 4.2, and 6.3 mg·mL-), and water (control) were sprayed on leaves of Primavera rice cultivar, at 48 hours before inoculation with M. oryzae (MO). The activities of chitinase, B-1, 3-glucanase, peroxidase, lipoxygenase, phenylalanine ammonia-lyase, and phenolic compounds and of salicylic acid levels were determined in samples collected before and after inoculation with MO. The highest concentrations of RLE and RA reduced the LB severity by more than 92%. Except for Peroxidase, all enzymes increased their activity after spraying RLE and RA, prior and after the challenge inoculation. Our results suggest that RLE standardized as RA can induce the activity of enzymes related to plant defense.
Thesagro:  Alecrim; Arroz; Brusone; Oryza sativa; Rosmarinus officinalis.
Thesaurus Nal:  Blast disease; Induced resistance; Magnaporthe oryzae; Rice; Rosmarinic acid.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34820 - 1UPCAP - DD20172017
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cocais; Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Roraima.
Data corrente:  26/11/2018
Data da última atualização:  25/03/2019
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RANGEL, P. H. N.; FERREIRA, M. E.; FRAGOSO, D. de B.; CORDEIRO, A. C. C.; LACERDA, M. C.; SANTIAGO, C. M.; TORGA, P. P.; MORAIS, O. P. de; COLOMBARI FILHO, J. M.; ABREU, A. G. de; SANTOS, B. M. dos; CUSTODIO, D. P.; SANTOS, D.
Afiliação:  PAULO HIDEO NAKANO RANGEL, CNPAF; MARCIO ELIAS FERREIRA, SIRE; DANIEL DE BRITO FRAGOSO, CNPAF; ANTONIO CARLOS CENTENO CORDEIRO, CPAF-RR; MABIO CHRISLEY LACERDA, CNPAF; CARLOS MARTINS SANTIAGO, CPACP; PAULA PEREIRA TORGA, CNPAF; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; ALUANA GONCALVES DE ABREU, CNPAF; BERNARDO MENDES DOS SANTOS, CNPAF; DANIEL PETTERSEN CUSTODIO, CNPAF; DEIVISON SANTOS, CNPASA.
Título:  BRS A702 CL: new early-maturing irrigated rice cultivar with herbicide tolerance.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v.18, n. 4, p. 446-449, 2018.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1984- 70332018v18n4c66
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The early-maturing irrigated rice cultivar BRS A702 CL was developed by Embrapa in partnership with BASF for the Clearfield Production System of irrigated rice in the tropical region of Brazil. In the states of Tocantins and Roraima, BRS A702 CL produces a mean yield of 7,650 kg ha-1.
Palavras-Chave:  BRS A702 CL; Sistema ClearField.
Thesagro:  Arroz Irrigado; Grão; Herbicida; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Precocidade Vegetal; Rendimento; Resistência.
Thesaurus NAL:  Genetic improvement; Rice.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187062/1/35291.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN37679 - 1UPCAP - DD
CNPAF35291 - 1UPCAP - DD20182018
CNPASA739 - 1UPCAP - DDCNPASA_AP682018.068
CPACP1719 - 1UPCAP - DD2018.00060
CPAF-RR15775 - 1UPCAP - DDS2018.063S2018.063
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional