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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
07/05/2013 |
Data da última atualização: |
18/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VIEL, J. A.; ARRUDA, D. C. de; BERRETA, M. dos S. R.; FANTIN, M. L.; FARIAS, A. R.; HOFF, R. |
Afiliação: |
Jorge Antônio Viel, UCS; Diniz Carvalho de Arruda, UFSM; Márcia dos Santos Ramos Berreta, UCS; Michele Luci Fantin, UCS; ANDRE RODRIGO FARIAS, CNPUV; ROSEMARY HOFF, CNPUV. |
Título: |
Geotecnologias e aprendizagem espacial em ambiente educacional: o mapeamento de nascentes utilizando técnicas de geoprocessamento por meio de softwares livres. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 16., 2013, Foz do Iguaçu. Anais... São José dos Campos: INPE, 2013. |
Páginas: |
p. 2650-2656. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The headwaters of streams are extremely important to maintain the water sources and contribute to the permanent preservation areas (PPA) and hence with the ecosystems of any region. Thus this aspect were investigated by mapping using GIS techniques by free software. The data were validated by field research conducted by students of the 1st year of high school ? Escola Estadual de Ensino Médio Pedro Migliorini, located in the municipality of Monte Belo do Sul, Brazil. The objective of the study was to allow students to assess quantitatively and qualitatively the headwaters of the city, analyzing water usage, as well as the situation of the same as the environmental laws. Students were divided into work areas, conducted interviews with landowners in order to research on the consumption and use of water and what methods are used for the preservation of the spring on the property. To assess if the sources informed the owners comply with current legislation, GIS tools were employed and was generated a buffer of 50 meters (area corresponding to PPA) around the source. At the end of the study were located 427 points with the following observations: 1) 95 are used for human consumption, 2) 107 for animal consumption, 3) 145 have some protection; 4) 23 are in accordance with current legislation . 37 springs were not informed about the use. |
Palavras-Chave: |
APP; Geoprocessamento; Monte Belo do Sul; Uso de água; Zoneamento. |
Thesagro: |
Educação; Meio ambiente; Programa de Computador; Sensoriamento remoto. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82536/1/VIEL-XVI-SBSR-2013.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
30/11/2023 |
Data da última atualização: |
13/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, T.; TROMBETE, F.; QUEIROZ, V. A. V.; TASSI, E.; OLIVEIRA, L. M. de. |
Afiliação: |
THAIANNY SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLÂNDIA; FELIPE TROMBETE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; ERIKA TASSI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLÂNDIA; LILIANE MACIEL DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI. |
Título: |
Influence of sorghum variety on the cooking properties of fresh pasta. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cozimento; Perda de cozimento. |
Thesagro: |
Glúten; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158991/1/Influence-of-sorghum-variety-on-the-cooking-properties-.pdf
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Marc: |
LEADER 00749nam a2200193 a 4500 001 2158991 005 2023-12-13 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, T. 245 $aInfluence of sorghum variety on the cooking properties of fresh pasta.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá$c2023 650 $aGlúten 650 $aSorgo 653 $aCozimento 653 $aPerda de cozimento 700 1 $aTROMBETE, F. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aTASSI, E. 700 1 $aOLIVEIRA, L. M. de
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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