|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
03/03/2005 |
Data da última atualização: |
03/03/2010 |
Autoria: |
CONSTANTINO, C. J. L.; ANTUNES, P. A.; VENANCIO, E. C.; CONSOLIN, N.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C.; AROCA, R. F.; OLIVEIRA JR. O. N.; RIUL JR. A. |
Título: |
Nanostructured films of perylene derivatives: high performance materials for taste sensor applications. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Sensor letter, [S. l.], v.2, n.2, 2004, p. 95-101. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Four perylene derivatives (PTCD) have been used as transducing materials in taste sensors fabricated with nanostructured Langmuir-Blodgett (LB) films deposited onto interdigitated gold electrodes. The Langmuir monolayers of PTCDs display considerable collapse pressures, with areas per molecule indicative of an edge-on head-on arrangement for the molecules at the air/water interface. |
Palavras-Chave: |
Langmuir-Blodgett; Perylene; Sensors; Thin fims. |
Thesaurus Nal: |
electronic tongue. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01162naa a2200277 a 4500 001 1028835 005 2010-03-03 008 2004 bl --- 0-- u #d 100 1 $aCONSTANTINO, C. J. L. 245 $aNanostructured films of perylene derivatives$bhigh performance materials for taste sensor applications. 260 $c2004 520 $aFour perylene derivatives (PTCD) have been used as transducing materials in taste sensors fabricated with nanostructured Langmuir-Blodgett (LB) films deposited onto interdigitated gold electrodes. The Langmuir monolayers of PTCDs display considerable collapse pressures, with areas per molecule indicative of an edge-on head-on arrangement for the molecules at the air/water interface. 650 $aelectronic tongue 653 $aLangmuir-Blodgett 653 $aPerylene 653 $aSensors 653 $aThin fims 700 1 $aANTUNES, P. A. 700 1 $aVENANCIO, E. C. 700 1 $aCONSOLIN, N. 700 1 $aFONSECA, F. J. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 700 1 $aAROCA, R. F. 700 1 $aOLIVEIRA JR. O. N. 700 1 $aRIUL JR. A. 773 $tSensor letter, [S. l.]$gv.2, n.2, 2004, p. 95-101.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
10/01/2011 |
Data da última atualização: |
10/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
MASSON, L. M. P. |
Afiliação: |
LOURDES MARIA PESSÔA MASSON, UFRJ. |
Título: |
Desenvolvimento de bebida láctea fermentada submetida ao processamento térmico e/ou à homogeneização à ultra-alta pressão. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
2010. |
Páginas: |
109 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Tese (Doutorado em Engenharia Química) - Escola de Química, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2010. Orientadores: Verônica Maria de Araújo Calado, UFRJ; Amauri Rosenthal, CTAA). |
Palavras-Chave: |
Atributo sensorial; Bebida láctea; Característica físico-química; Característica microbiológica; Característica reológica; Ultra-alta pressão. |
Thesagro: |
Homogeneização. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/25568/1/TS-0789.pdf
|
Marc: |
LEADER 00847nam a2200205 a 4500 001 1872548 005 2013-09-10 008 2010 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aMASSON, L. M. P. 245 $aDesenvolvimento de bebida láctea fermentada submetida ao processamento térmico e/ou à homogeneização à ultra-alta pressão. 260 $a2010.$c2010 300 $a109 f. 500 $aTese (Doutorado em Engenharia Química) - Escola de Química, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2010. Orientadores: Verônica Maria de Araújo Calado, UFRJ; Amauri Rosenthal, CTAA). 650 $aHomogeneização 653 $aAtributo sensorial 653 $aBebida láctea 653 $aCaracterística físico-química 653 $aCaracterística microbiológica 653 $aCaracterística reológica 653 $aUltra-alta pressão
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|