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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  06/11/2013
Data da última atualização:  06/11/2013
Autoria:  OWEN, J. E.; ARIAS CERECERES, M. T.; GARCIA MACIAS, J. A.; NUÑEZ GONZALEZ, F. A.
Título:  Studies on the Criollo goat of Northern Mexico. Part 1. The effects of body weight on body components and carcass development.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 9, n. 3, p. 191-204, 1983.
DOI:  10.1016/0309-1740(83)90003-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Male Criollo castrate goats were reared on natural rangeland and also given some concentrate supplementation. They were slaughtered in groups of ten at 8, 12, 16 and 24 kg live weight. At slaughter the weights of body components were recorded and also carcass measurements and joint weights on the chilled left half of each carcass, which was then completely dissected into lean, fat and bone tissues. With increasing slaughter weight the proportion of internal body components minus gut contents, increased relative to the external components. In some of the goats from the higher slaughter weight groups the gut contents formed up to 26% of the total live weight. The dressing percentage based on empty body weight did not show an appreciable increase with increasing slaughter weight. The lean proportion in the carcass rose from 56% of the carcass weight in the 8 kg group to about 68% in the 24 kg group. The proportion of fat in the carcasses did not show any increase with increasing slaughter weight. The results indicate that, in terms of yield of lean meat and also edible offal, it is better not to slaughter castrate male Criollo goats before 24 kg live weight.
Palavras-Chave:  Gado de peso; Méxio; Peso corporal; Raça Criollo.
Thesagro:  Caprino; Carcaça; Carne.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27655 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  23/10/2018
Data da última atualização:  23/10/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RUSSO, S. H. de C. R.; STINGHEL, L. D.; GUIMARÃES, H. de F.; ALVES, G. C.; REIS, V. M.
Afiliação:  UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ; VERONICA MASSENA REIS, CNPAB.
Título:  Produção de biomassa e teor de nitrogênio da variedade IAC SP 95-5000 inoculado com bactérias diazotróficas
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 17. Seropédica. Ciência e Inovação transformando a sociedade: caderno de resumos. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2017.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Nesse trabalho foi avaliada a produção de biomassa e teor de nitrogênio da variedade IAC SP 95-5000, inoculado com bactérias diazotróficas submetidas ou não ao tratamento térmico. O experimento foi desenvolvido em casa de vegetação na Embrapa Agrobiologia, entre março e abril/2017.
Thesagro:  Nitrogênio; Saccharum Spontaneum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB40906 - 1UPCSP - DD2018.001162018.00116
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