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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
28/01/2022 |
Data da última atualização: |
28/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ABANTO-RODRÍGUEZ, C.; CHAGAS, E. A.; ARAÚJO, W. F.; PAULICHI, M. G.; LIMA, J. V. G. de; OLIVEIRA, E. M. de; MONTEIRO NETO, J. L. L.; MAIA, S. da S.; SANCHEZ-CHOY, J.; TENAZOA, N. M. P. |
Afiliação: |
EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-RR. |
Título: |
Nutritional contents in Myrciaria dubia plants in function of in Potassium doses applied through fertigation. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Agronómica, v. 68, n. 4, p. 291-298, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective in this study was to determine the nutrient contents in Myrciaria dubia plants in function of five K2O doses (0, 40, 80, 120 and 160 kg ha-1) applied through fertigation. Leaf dry matter (LDM), total dry matter (TDM), and leaf nutrient contents were evaluated. The LDM and TDM were higher in plants subjected to the dose of 160 kg ha-1 of K2O, with 52.44 g and 302.69 g, respectively. Leaf N and K contents were 22.15 and 9.48 g kg-1 in response to 160 kg ha-1 of K2O. The mean P, Ca and S contents were 1.6, 17.89 and 1.61 g kg-1, respectively, and the content of Mg2 + decreased from 5.62 to 2.74 g kg-1 at the dose of 0 and 160 kg ha-1 of K2O, respectively. The B, Mn and Fe contents decreased from 136.5 to 100.0, 346.24 to 248, and from 142.06 to 97.35 mg kg-1 at the dose of 0 and 160 kg ha-1 of K2O, respectively. The mean Cu and Zn contents were 3.81 and 40,54 mg kg-1, respectively, at the K2O doses. The nutrient content determined in the leaves of M. dubia were adequate for the development of the species in the first year of cultivation, presenting the following decreasing order: N> Ca> K> Mg> P = S> Mn> B> Fe > Zn> Cu. |
Palavras-Chave: |
Agronomic management; Caçari; Camu-camu; Leaf analysis; Mineral nutrition. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230699/1/Artigo-Acta-Agronomica-Nutrients-2019-68-4-p-291-29.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
08/07/2013 |
Data da última atualização: |
14/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
MELLO, L. M. R. de. |
Afiliação: |
LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV. |
Título: |
Vitivinicultura brasileira: panorama 2012. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico 137). |
ISSN: |
1808-6802. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A vitivinicultura brasileira está passando por uma transformação. Trata-se de uma atividade importante para a sustentabilidade da pequena propriedade no Brasil, que tem se tornado igualmente relevante no que se refere ao desenvolvimento de algumas regiões, com a geração de emprego em grandes empreendimentos, que produzem uvas de mesa e uvas para processamento. Na principal região produtora de uvas no Brasil, a Serra Gaúcha, a vitivinicultura está fortemente ligada ao turismo. |
Palavras-Chave: |
Área colhida; Área plantada; Brasil. |
Thesagro: |
Comercialização; Mercado; Produção; Suco; Uva; Vinho; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://www.cnpuv.embrapa.br/publica/comunicado/cot137.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/85597/1/cot137.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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