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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  17/02/2011
Data da última atualização:  09/04/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ARAUJO, L. F.; GUIOTOKU, M.
Afiliação:  LAINE FURLANETTO ARAUJO, Aluna UFPR; MARCELA GUIOTOKU, CNPF.
Título:  Produção de carvão ativado a partir de resíduo de erva-mate.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE QUÍMICA DA REGIÃO SUL, 18., 2010, Curitiba. Química: contribuições para o futuro. Curitiba: SBQ, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  SBQ SUL.
Palavras-Chave:  Erva-mate.
Thesagro:  Carvão Vegetal; Ilex Paraguariensis; Resíduo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27541/1/2010-Marcela-EQRS1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF47953 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  06/11/2008
Data da última atualização:  24/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  PEREIRA, R. C.; DAVIDE, L. C.; PEDROZO, C. A.; CARNEIRO, N. P.; SOUZA, I. R. P.; PAIVA, E.
Afiliação:  R. C. Pereira, UFLA; L. C. Davide, UFLA; C. A. Pedrozo, UFLA; NEWTON PORTILHO CARNEIRO, CNPMS; ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; Edilson Paiva, CNPMS.
Título:  Relationship between structural and biohemical characteristics and texture of corn grains.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 7, n. 2, p. 498-508, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The texture of corn grains is a fundamental characteristic for the industry as well as for grain producers and processors. To further understand the mechanisms involved in grain hardness, contrasting com cultivars for grain hardness and protein quality were evaluated. The cultivars were Cateto L237/67 (hard endosperm and low protein value), QPM BR 451 (semi-hard endosperm and high protein value); Bolivia-2 (floury endosperm and low protein value), and Opaque-2 (floury endosperm and high protein value). Evaluations were carried out at 10, 20, 30, 40, 50, and 60 days after pollination in developing com grains and in the mature grain. In developing grains, evaluation consisted in the determination of the area, percentage of starch granules, distribution of starch granules, and protein bodies in the endosperm. In mature com grains, the parameters evaluated were: density, percentage oftotal proteins, levels of Iysine and tryptophan, and banding pattem of zeins. The results indicate that the higher physical resistance of com grains from the cultivars analyzed is influenced by the high percentage oftotal pro-teins, high synthesis of 27-kDa zeins, presence of protein bodies, and perfect organization of starch granules in the endosperm, inde-pendent of their sizes.
Thesaurus NAL:  corn; endosperm; protein bodies; starch granules; zein.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66841/1/Relationship-between-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS21137 - 1UPCAP - DD
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