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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
17/05/2018 |
Data da última atualização: |
06/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARAUJO, G. P. de. |
Afiliação: |
GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, Secom. |
Título: |
Household food waste behavior: avenues for future research. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Association for Consumer Research, v. 1, n. 1, p. 41-51, Jan., 2016. |
DOI: |
10.1086/684528 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Drawing from previous studies, this review proposes a research agenda in regard to household food waste, a neglected topic within the field of consumer behavior. This phenomenon has remarkable social and environmental relevance when one considers that it occurs at the end of the food chain, and thus, wastage at this stage implies losses of resources required for food production. This study aims to provide a framework and solutions for conducting future research in this area. Academic opportunities identified suggest that further theorizing is needed related to consumer food waste, in addition to studies aimed at testing the impact of communication initiatives on behavioral change and at providing a standardized methodology to measure consumer food waste. |
Thesaurus Nal: |
Behavior; Food waste; Households. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177099/1/Household-food-waste-behavior.pdf
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Marc: |
LEADER 01271naa a2200169 a 4500 001 2091606 005 2019-02-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1086/684528$2DOI 100 1 $aARAUJO, G. P. de 245 $aHousehold food waste behavior$bavenues for future research.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aDrawing from previous studies, this review proposes a research agenda in regard to household food waste, a neglected topic within the field of consumer behavior. This phenomenon has remarkable social and environmental relevance when one considers that it occurs at the end of the food chain, and thus, wastage at this stage implies losses of resources required for food production. This study aims to provide a framework and solutions for conducting future research in this area. Academic opportunities identified suggest that further theorizing is needed related to consumer food waste, in addition to studies aimed at testing the impact of communication initiatives on behavioral change and at providing a standardized methodology to measure consumer food waste. 650 $aBehavior 650 $aFood waste 650 $aHouseholds 773 $tJournal of the Association for Consumer Research$gv. 1, n. 1, p. 41-51, Jan., 2016.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 172 | |
1. | | BAIER, A. C. Avaliação em escala industrial do triticale. In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Trigo. Resultados de pesquisa do Centro Nacional de Pesquisa de Trigo apresentados na XIII Reunião Nacional de Pesquisa de Trigo. Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1984. p. 180-185 (EMBRAPA-CNPT. Documentos, 7). Trabalho apresentado na XIII Reunião Nacional de Pesquisa de Trigo, Cruz Alta, 1984.Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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3. | | BAIER, A. C. Avaliação da qualidade industrial de triticale. In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Trigo. Resultados de pesquisa apresentados na XII Reunião Nacional de Pesquisa de Trigo. Passo Fundo, 1982. p. 167-169 Trabalho apresentado na XII Reunião Nacional de Pesquisa de Trigo, Cascavel, 1982.Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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5. | | BAIER, A. C. Centeio. In: CURSO ESTABELECIMENTO, UTILIZAÇÃO E MANEJO DE PLANTAS FORRAGEIRAS, 1993, Passo Fundo. Palestras apresentadas... Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1993. p. 111-115Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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6. | | BAIER, A. C. Centeio. Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1994. 29 p. (EMBRAPA-CNPT. Documentos, 15).Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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7. | | BAIER, A. C. Centeio. 2. imp. Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1996. 29 p. (EMBRAPA-CNPT. Documentos, 15).Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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9. | | BAIER, A. C. A cultura do triticale no Brasil. In: REUNIÓN DE ESPECIALISTAS NACIONALES EN AVENA, CEBADA Y TRITICALE DEL CONO SUR, 2., 1988, Passo Fundo. [Trabajos...]. Montevideo: IICA-PROCISUR, 1993. p. 79-84 (IICA-PROCISUR. Dialogo, 37). Título da capa: Avena, cebada y triticale en el Cono Sur. Editor: Juan P. Puignau.Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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18. | | BAIER, A. C. Triticale. Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1986. 24 p. (EMBRAPA-CNPT. Documentos, 6).Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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20. | | BAIER, A. C. Triticale: cultivo e utilização. In: CURSO ESTABELECIMENTO, UTILIZAÇÃO E MANEJO DE PLANTAS FORRAGEIRAS, 1993, Passo Fundo. Palestras apresentadas... Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1993. p. 117-120Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 172 | |
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