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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  28/07/2022
Data da última atualização:  15/04/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. G. F.; CAMPOS, F. S.
Afiliação:  GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; THIERES GEORGE FREIRE SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PERNAMBUCO; FLEMING SENA CAMPOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AGRESTE DE PERNAMBUCO.
Título:  Agricultura biossalina e uso de águas salobras na produção de forragem.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: CERQUEIRA, P. R. S.; LACERDA, C. F. de; ARAÚJO, G. G. L. de; GHEYI, H. R.; SIMÕES, W. L. Agricultura irrigada em ambientes salinos. Brasília, DF: CODEVASF, 2021.
Páginas:  cap. 5, p. 174-211.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Agricultura biossalina; As águas salobras dos poços subterrâneos no Semiárido; Estratégias de uso da água salobra pra fins forrageiros; As características biossalinas das espécies forrageiras; Produção biossalina de erva sal (Atriplex nummularia); Produção biossalina de palma forrageira; Produção bioasslina de Gliricidia; Produção biossalina de sorgo; Produção biossalina de milheto;
Palavras-Chave:  Agricultura biossalina; Erva sal; Produção de forragem; Semiárido.
Thesagro:  Água Salobra; Caprino; Forragem; Gliricidia; Ovino; Palma Forrageira; Produção Animal.
Thesaurus Nal:  Animal production; Atriplex nummularia; Forage; Forage grasses; Gliricidia sepium.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145030/1/Agricultura-biossalina-Aguas-salobras-na-producao-de-forragem.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59932 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/11/2023
Data da última atualização:  26/01/2024
Autoria:  PECHE, P. M.; PIO, R.; BALDENES, M. L.; NAVAL, M.; GIL-MUÑOZ, F.; BIANCHINI, F. G.; LOCATELLI, G.; FARIAS, D. DA H.
Afiliação:  PEDRO MARANHA PECHE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; RAFAEL PIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MARÍA LUISA BADENES, INSTITUTO VALENCIANO DE INVESTIGACIONES AGRARIAS; MAR NAVAL, INSTITUTO VALENCIANO DE INVESTIGACIONES AGRARIAS; FRANCISCO GIL-MUÑOZ, INSTITUTO VALENCIANO DE INVESTIGACIONES AGRARIAS; FLÁVIO GABRIEL BIANCHINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; GUILHERME LOCATELLI, INDIAN RIVER RESEARCH AND EDUCATION CENTER; DANIELA DA HORA FARIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Genetic diversity, yield, and fruit quality of persimmon in the tropics.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03242, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03242
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Diversidade genética, produtividade e qualidade de frutos de caqui nos trópicos.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to determine the genetic diversity, yield, and fruit quality of persimmon genotypes grown in the tropics, in order to select promising genetic materials. DNA extraction was performed on young leaves of 19 persimmon genotypes. For pomological characterization, 15 genotypes were selected. From each genotype, 50 fruit at the physiological maturity stage were harvested in the morning, in order to determine the following parameters: physicochemical characteristics; and the productive variables number of fruit per plant, average fruit fresh mass, average yield, and estimated average yield in two seasons. Twenty SSR markers were tested, out of which 12 were selected to evaluate genetic similarity, which allowed of the identification of distinct groups. The mean genetic diversity value found was 0.41, which is an indicative of low diversity among the analyzed persimmon genotypes. The 'Guiombo', 'Iapar 125', 'Kakimel', 'Mikado RJ', 'Rama Forte Tardio', and 'Taubaté' genotypes show a high yield. The genotypes classified as pollination-constant astringent ('Pomelo', 'Regina', 'Rubi', and 'Taubaté') and those classified as pollination-variant astringent ('Rama Forte', 'Guiombo', and 'Cereja') are potential materials for selection and genetic breeding programs due to their excellent fruit physicochemical characteristics. The investigation through molecular markers is an efficient approach to study the genetic diversity of persimmon genotypes grow... Mostrar Tudo
Thesagro:  Caqui; Diospyros Kaki; DNA; Fenologia; Genótipo; Marcador Molecular.
Thesaurus NAL:  Persimmons; Phenology; Tropics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158031/1/Genetic-diversity-yield-fruit-2023.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66692 - 1UPEAP - DD
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