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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  31/10/2011
Data da última atualização:  04/11/2011
Autoria:  ARAÚJO, E. de O.
Título:  Interação Boro e Zinco no cultivo do algodoeiro.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  2011. 55 f.
Idioma:  Português
Notas:  Dissertação (Mestrado em Agronomia) - Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul, Aquidauana.
Conteúdo:  Importância da cultura do algodão; Importância do boro na nutrição de plantas; Importância do zinco na nutrição de plantas; Interação boro e zinco nas plantas; Interação boro e zinco no cultivo do algodoeiro: crescimento e desenvolvimento; Interação boro e zinco no cultivo do algodoeiro: teor, conteúdo e eficiência nutricional.
Thesagro:  Algodão.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAO33634 - 1ADPTS - PPT 07/1111.00002
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  19/10/2021
Data da última atualização:  09/06/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  TEODORO, K. B. R.; MIGLIORINI, F. L.; FACURE, M. H. M.; SANFELICE, R. C.; MARTINS, D.; CORREA, D. S.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Novel chemical sensors based on green composite materials for environmental analysis.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: KUMAR, V.; GULERIA, P.; RANJAN, S.; DASGUPTA. N.; LICHTFOUSE, E. (ed.). Nanosensors for Environment, Food and Agriculture, v. 1, 2021.
Páginas:  109 - 138
DOI:  10.1007/978-3-030-63245-8_5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this book chapter, we report the recent advances in the development and application of chemical sensors based on green composite materials for environmental analysis. Emphasis is given on the sensor performance in terms of materials employed (including macromolecules from vegetal sources combined with varied nanostructures), structure–property relationships, and device fabrication technology. Specifcally, the chapter focuses on green materials obtained from vegetal biomass including cellulose, lignin, starch, alginate, pectin, and vegetal protein, indicating the viability for the construction of non-toxic, recyclable, renewable, and biodegradable devices. Firstly, a brief overview on different types of chemical sensors, including electronic tongues, electrochemical sensors, and chemical optical sensors, is presented. Then, the general aspects of green composites as sensing layers are outlined and discussed with respect to their application in environmental analytical chemistry. Emphasis is placed on results reporting the detection of heavy metals and bacterial contamination in water as wells as hazardous volatile organic compounds. Lastly, a brief perspective on the challenges and upcoming opportunities toward the development of novel sensing devices based on green composites is discussed
Palavras-Chave:  Green materials; Optical chemical sensor; Two-dimensional materials.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17885 - 1UPCPL - DDPROCI.21/1332021/136
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