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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste. |
Data corrente: |
31/10/2011 |
Data da última atualização: |
04/11/2011 |
Autoria: |
ARAÚJO, E. de O. |
Título: |
Interação Boro e Zinco no cultivo do algodoeiro. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
2011. 55 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em Agronomia) - Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul, Aquidauana. |
Conteúdo: |
Importância da cultura do algodão; Importância do boro na nutrição de plantas; Importância do zinco na nutrição de plantas; Interação boro e zinco nas plantas; Interação boro e zinco no cultivo do algodoeiro: crescimento e desenvolvimento; Interação boro e zinco no cultivo do algodoeiro: teor, conteúdo e eficiência nutricional. |
Thesagro: |
Algodão. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00757nam a2200133 a 4500 001 1904482 005 2011-11-04 008 2011 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aARAÚJO, E. de O. 245 $aInteração Boro e Zinco no cultivo do algodoeiro. 260 $a2011. 55 f.$c2011 500 $aDissertação (Mestrado em Agronomia) - Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul, Aquidauana. 520 $aImportância da cultura do algodão; Importância do boro na nutrição de plantas; Importância do zinco na nutrição de plantas; Interação boro e zinco nas plantas; Interação boro e zinco no cultivo do algodoeiro: crescimento e desenvolvimento; Interação boro e zinco no cultivo do algodoeiro: teor, conteúdo e eficiência nutricional. 650 $aAlgodão
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
19/10/2021 |
Data da última atualização: |
09/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
TEODORO, K. B. R.; MIGLIORINI, F. L.; FACURE, M. H. M.; SANFELICE, R. C.; MARTINS, D.; CORREA, D. S. |
Afiliação: |
DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA. |
Título: |
Novel chemical sensors based on green composite materials for environmental analysis. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: KUMAR, V.; GULERIA, P.; RANJAN, S.; DASGUPTA. N.; LICHTFOUSE, E. (ed.). Nanosensors for Environment, Food and Agriculture, v. 1, 2021. |
Páginas: |
109 - 138 |
DOI: |
10.1007/978-3-030-63245-8_5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this book chapter, we report the recent advances in the development and application of chemical sensors based on green composite materials for environmental analysis. Emphasis is given on the sensor performance in terms of materials employed (including macromolecules from vegetal sources combined with varied nanostructures), structure–property relationships, and device fabrication technology. Specifcally, the chapter focuses on green materials obtained from vegetal biomass including cellulose, lignin, starch, alginate, pectin, and vegetal protein, indicating the viability for the construction of non-toxic, recyclable, renewable, and biodegradable devices. Firstly, a brief overview on different types of chemical sensors, including electronic tongues, electrochemical sensors, and chemical optical sensors, is presented. Then, the general aspects of green composites as sensing layers are outlined and discussed with respect to their application in environmental analytical chemistry. Emphasis is placed on results reporting the detection of heavy metals and bacterial contamination in water as wells as hazardous volatile organic compounds. Lastly, a brief perspective on the challenges and upcoming opportunities toward the development of novel sensing devices based on green composites is discussed |
Palavras-Chave: |
Green materials; Optical chemical sensor; Two-dimensional materials. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02135naa a2200241 a 4500 001 2135445 005 2022-06-09 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/978-3-030-63245-8_5$2DOI 100 1 $aTEODORO, K. B. R. 245 $aNovel chemical sensors based on green composite materials for environmental analysis.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a109 - 138 520 $aIn this book chapter, we report the recent advances in the development and application of chemical sensors based on green composite materials for environmental analysis. Emphasis is given on the sensor performance in terms of materials employed (including macromolecules from vegetal sources combined with varied nanostructures), structure–property relationships, and device fabrication technology. Specifcally, the chapter focuses on green materials obtained from vegetal biomass including cellulose, lignin, starch, alginate, pectin, and vegetal protein, indicating the viability for the construction of non-toxic, recyclable, renewable, and biodegradable devices. Firstly, a brief overview on different types of chemical sensors, including electronic tongues, electrochemical sensors, and chemical optical sensors, is presented. Then, the general aspects of green composites as sensing layers are outlined and discussed with respect to their application in environmental analytical chemistry. Emphasis is placed on results reporting the detection of heavy metals and bacterial contamination in water as wells as hazardous volatile organic compounds. Lastly, a brief perspective on the challenges and upcoming opportunities toward the development of novel sensing devices based on green composites is discussed 653 $aGreen materials 653 $aOptical chemical sensor 653 $aTwo-dimensional materials 700 1 $aMIGLIORINI, F. L. 700 1 $aFACURE, M. H. M. 700 1 $aSANFELICE, R. C. 700 1 $aMARTINS, D. 700 1 $aCORREA, D. S. 773 $tIn: KUMAR, V.; GULERIA, P.; RANJAN, S.; DASGUPTA. N.; LICHTFOUSE, E. (ed.). Nanosensors for Environment, Food and Agriculture$gv. 1, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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