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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  04/02/1992
Data da última atualização:  25/10/2010
Autoria:  ARAUJO, A. de P.
Título:  De Pina's: technical dictionary.
Ano de publicação:  1975
Fonte/Imprenta:  São Paulo: McGraw-Hill, 1975.
Volume:  2v.
Idioma:  Inglês
Notas:  v.1 - English-Portuguese; v.2. Portuguese-English.
Conteúdo:  v.1 - English-Portuguese, Ingles-Portugues; v.2 - Portuguese-English, Portugues-Ingles; Ingles; Potugues; Dicionario; Technologia; ; Dictionary; English; Portuguese; Tecnology.
Palavras-Chave:  00256-v; 2; 78; Dicionário; Dicionario em ingles e portugues; Dicionario tecnico; Ingles; Língua inglesa; Língua portuguesa; Portugues; Portuguese-English; Technical dicionary.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL1085 - 1ADCRF - --603A663d1978.00670
CPATC12632 - 1ADCRF - --R603A663d1978.00255
CPATU25320 - 1ADCRF - PP603A663d1978.07570v.1
CPATU25320 - 2ADCRF - PP603A663d1978.07571v.2
CPATU25320 - 3ADCRF - PP603A663d1978.07572v.1
CPATU25320 - 4ADCRF - PP603A663d1978.07573v.2
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Alimentos e Territórios.
Data corrente:  16/11/2023
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  NERI, T. S.; SILVA, K. W. L.; MAIOR, L. P. S.; SILVA, S. K. O.; AZEVEDO, P. V. M.; GOMES, D. C. S.; SOUZA, M. A.; PAVÃO, J. M. S. J.; COSTA, J. G. da; CUNHA, A. L.; FERREIRA JÚNIOR, G. C.; ROCHA, T. J. M.; SANTOS, A. F.; FONSECA, S. A.
Afiliação:  T. S. NERI, Centro Universitário Cesmac; K. W. L. SILVA, Centro Universitário Cesmac; L. P. S. MAIOR, Centro Universitário Cesmac; S. K. OLIVEIRA-SILVA, Centro Universitário Cesmac; P. V. M. AZEVEDO, Centro Universitário Cesmac; D. C. S. GOMES, Centro Universitário Cesmac; M. A. SOUZA, Centro Universitário Cesmac; J. M. S. J. PAVÃO, Centro Universitário Cesmac; JOAO GOMES DA COSTA, CNAT; A. L. CUNHA, Universidade Federal de Alagoas; G. C. FERREIRA-JÚNIOR, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Acre; T. J. MATOS-ROCHA, Centro Universitário Cesmac, Universidade Estadual de Ciências da Saúde de Alagoas; A. F. SANTOS, Centro Universitário Cesmac, Universidade Estadual de Alagoas; S. A. FONSECA, Centro Universitário Cesmac.
Título:  Phytochemical characterization, antioxidant potential and antibacterial activity of the Croton argyrophylloides Muell. Arg. (Euphorbiaceae).
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, v. 83, e236649, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1519-6984.236649
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Croton argyrophylloides Muell. Arg., from the Euphorbiaceae family, popularly known as marmeleiro prateado or sacatinga, is a plant from the Caatinga biome commonly found in Brazil?s northeastern region. The present study aimed to evaluate the antioxidant activity of the species. The phytochemical study was performed through qualitative analysis of chemical constituents and quantitative determination of the total phenol content through the Folin-Ciocalteu test. The qualitative and quantitative antioxidant tests were performed using the DPPH method (2.2 diphenyl-1-picryl hydrazil) and ferric reducing antioxidant power (FRAP). The minimum inhibitory concentration (MIC) was determined by microdilution in 96-well plates. The ethanolic extract of the leaves of C. argyrophylloides manifested antioxidant action in the quantitative DPPH test with a significant bioactivity of 84.70 AAO% in 500 µg/mL, with an EC50 of 236.79. The content of total phenolic compounds was 946.06 mg of gallic acid equivalents/g of sample, and total flavonoids was 58.11 mg of quercetin equivalents/g of sample, the result obtained for FRAP was 15294.44 µM Trolox/g of sample and ABTS was 718 μM Trolox of sample. The prospecting of the chemical constituents of the leaves of C. argyrophylloides revealed the presence of the main compounds that manifests the antioxidant activity and it was proven by the DPPH method that there is antioxidant activity in the analyzed sample, in addition to demonstrating a sign... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Croton argyrophylloides Muell Arg; Minimal inhibitory concentration; Phytochemistry.
Thesaurus NAL:  Antioxidants.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158428/1/PhytochemicalCharacterizationAntioxidant.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT46 - 1UPCAP - DDNER
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