|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/08/2004 |
Data da última atualização: |
03/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, A. F.; COSTA, D. M. S.; OLIVEIRA, E. D. de; MOURA, P. de M.; ALMEIDA, O. V. de; SILVA, M. S. L. da; ARAÚJO, T. C. de; SANTANA, L. M. de. |
Afiliação: |
ALINEAUREA FLORENTINO SILVA, CPATSA; MARIA SONIA LOPES DA SILVA, CPATSA. |
Título: |
Crescimento de plantas de mamona em função da salinidade da água de irrigação. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 26.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 10.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 8.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO - FERTIBIO 2004, 5., 2004, Lages, SC. Anais... Lages: SBCS, 2004. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do presente trabalho foi quantificar a redução no crescimento de mamona submetida a níveis crescentes de salinidade no Semi-Árido do Nordeste do Brasil. |
Palavras-Chave: |
Estresse hidrico. |
Thesagro: |
Água Salina; Irrigação; Mamona; Planta Oleaginosa. |
Thesaurus Nal: |
Irrigation; Saline water. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/29510/1/OPB1332.pdf
|
Marc: |
LEADER 01192nam a2200289 a 4500 001 1153910 005 2024-04-03 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, A. F. 245 $aCrescimento de plantas de mamona em função da salinidade da água de irrigação. 260 $aIn: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 26.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 10.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 8.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO - FERTIBIO 2004, 5., 2004, Lages, SC. Anais... Lages: SBCS$c2004 300 $c1 CD-ROM. 520 $aO objetivo do presente trabalho foi quantificar a redução no crescimento de mamona submetida a níveis crescentes de salinidade no Semi-Árido do Nordeste do Brasil. 650 $aIrrigation 650 $aSaline water 650 $aÁgua Salina 650 $aIrrigação 650 $aMamona 650 $aPlanta Oleaginosa 653 $aEstresse hidrico 700 1 $aCOSTA, D. M. S. 700 1 $aOLIVEIRA, E. D. de 700 1 $aMOURA, P. de M. 700 1 $aALMEIDA, O. V. de 700 1 $aSILVA, M. S. L. da 700 1 $aARAÚJO, T. C. de 700 1 $aSANTANA, L. M. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/10/2023 |
Data da última atualização: |
09/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MABASSO, G. A.; SIQUEIRA, V. C.; RESENDE, O.; QUEQUETO, W. D.; SCHOENINGER, V.; SIMEONE, M. L. F.; MARTINS, E. A. S.; CRIPPA, D. S. |
Afiliação: |
GERALDO ACACIO MABASSO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; VALDINEY CAMBUY SIQUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; OSVALDO RESENDE INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA GOIANO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; WELLYTTON DARCI QUEQUETO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; VANDERLEIA SCHOENINGER, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; ELTON APARECIDO SIQUEIRA MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; DIOGO SANTOS CRIPPA, UNVIERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS. |
Título: |
The effect of intermittent drying with variable resting times on quality parameters of corn obtained after storage. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 182, 114855, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to assess the effect of continuous and intermittent drying with different rest times on the quality parameters of stored corn grains. The grains were collected at a moisture content of 25.37 g/100 g and subjected to drying at a temperature of 373 K and air flow rate of 1.5 m3 /(min m2). Drying was carried out using five different rest times (0, 4, 8, 12 and 16 h) and continued until the grains reached a final moisture content of 14 ± 0.3 g/100 g. After drying, the grains were stored under laboratory conditions and assessed at 0, 90, 180 and 270 d. The following conclusions were reached: the rest technique reduced grain damage after drying and during storage without substantially compromising proximal composition; longer rest times resulted in darker grains, while storage decreased the hue and increased the colour intensity of grains. Storage diminished the positive effect of intermittent drying on the arrangement, size and agglomeration of starch granules. |
Thesagro: |
Armazenamento; Microscópio Eletrônico; Milho; Secagem; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157145/1/The-effect-of-intermittent-drying-with-variable-resting-times-on-quality-parameters-of-corn.pdf
|
Marc: |
LEADER 01771naa a2200265 a 4500 001 2157145 005 2023-10-09 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMABASSO, G. A. 245 $aThe effect of intermittent drying with variable resting times on quality parameters of corn obtained after storage.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to assess the effect of continuous and intermittent drying with different rest times on the quality parameters of stored corn grains. The grains were collected at a moisture content of 25.37 g/100 g and subjected to drying at a temperature of 373 K and air flow rate of 1.5 m3 /(min m2). Drying was carried out using five different rest times (0, 4, 8, 12 and 16 h) and continued until the grains reached a final moisture content of 14 ± 0.3 g/100 g. After drying, the grains were stored under laboratory conditions and assessed at 0, 90, 180 and 270 d. The following conclusions were reached: the rest technique reduced grain damage after drying and during storage without substantially compromising proximal composition; longer rest times resulted in darker grains, while storage decreased the hue and increased the colour intensity of grains. Storage diminished the positive effect of intermittent drying on the arrangement, size and agglomeration of starch granules. 650 $aArmazenamento 650 $aMicroscópio Eletrônico 650 $aMilho 650 $aSecagem 650 $aZea Mays 700 1 $aSIQUEIRA, V. C. 700 1 $aRESENDE, O. 700 1 $aQUEQUETO, W. D. 700 1 $aSCHOENINGER, V. 700 1 $aSIMEONE, M. L. F. 700 1 $aMARTINS, E. A. S. 700 1 $aCRIPPA, D. S. 773 $tLWT - Food Science and Technology$gv. 182, 114855, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|