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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/10/2018
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARVALHO, L. M. de; ARAÚJO, S. B. de; CARVALHO, H. W. L. de; CARVALHO, C. G. P.
Afiliação:  LUCIANA MARQUES DE CARVALHO, CPATC; Stela Braga de Araújo, CPATC; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; CLAUDIO GUILHERME PORTELA DE CARVALHO, CNPSO.
Título:  Proline content of sunflower cultivars in the Brazilian semiarid region.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 8, p. 970-973, Aug. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Scientific Notes. Título em português: Teor de prolina de cultivares de girassol no Semiárido brasileiro.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the proline content of sunflower (Helianthus annuus) cultivars, in the conditions of natural water deficit in the Brazilian semiarid region. Thirteen cultivars were sown in experiments set in three sites in the Brazilian Northeast. Proline content was determined on leaves from plants at the R4?R5 stage. Significant differences among cultivars occurred only where water availability was lower. Proline averages ranged from 3.47 to 17.41 ?g g-1. The sunflower cultivars BRS387, BRS323, and BRS324 showed the greatest proline contents with 54.74, 46.27, and 35.16 ?g g-1, respectively. These are the cultivars that accumulate more proline under conditions of a severe water deficit.
Palavras-Chave:  Cultivar; Water deficit.
Thesagro:  Deficiência Hídrica; Girassol; Helianthus Annuus; Prolina; Seca.
Thesaurus Nal:  Drought; Sunflower seed protein.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184857/1/Proline-content-of-sunflower-cultivars.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE63244 - 1UPEAP - DD
CNPSO39136 - 1UPCAP - DD
CPATC25306 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  28/11/2021
Data da última atualização:  28/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  COSTA, D. P. da; CASTILHO, C. de L.; SANTOS, U. R. A. dos; GEMAQUE, T. C.; DAMASCENO, L. F.; LIMA, J. de F.; MIRANDA FILHO, K. C.
Afiliação:  DANIEL PEREIRA DA COSTA, UEAP; CLAUDIANA DE LIMA CASTILHO, UFRA; UCLÉDIA ROBERTA ALBERTO DOS SANTOS, UFSC; TAINÁRA CUNHA GEMAQUE, UFMG; LEANDRO FERNANDES DAMASCENO, CPAF-AP; JO DE FARIAS LIMA, CPAF-AP; KLEBER CAMPOS MIRANDA FILHO, UFMG.
Título:  Effect of dietary carotenoids on reproducers of Amazon River prawn Macrobrachium amazonicum. Part 2: external coloration, accumulation of astaxanthinin dody tissues and pigment stability in feed.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Studies, v. 9, n. 2, p. 57-72, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The color is an important factor to distinguish the commercialized Amazon river prawns. The accumulation of pigments in the body can vary according to the prawn?s diet. In this work, ethanolic extracts of ?buriti? and annatto rich in pigments were obtained and tested comparatively with synthetic astaxanthin in the feeding of adults of Macrobrachium amazonicum, together with a control group without pigments and a newly captured wild group. Levels of body pigments were measured using UV reflective spectroscopy and external staining by colorimetry. Differences were observed in the accumulation of astaxan thin in body tissues, differences in saturation between genders and that annatto extract has greater stability in the feed after water immersion (P˂0.05). Further studies are recommended to verify the ideal dosage of natural pigments in relation to synthetic astaxanthin that benefits the productive development of prawns.
Palavras-Chave:  Supplement; Tissue accumulation.
Thesagro:  Buriti; Camarão.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228191/1/CPAF-AP-2021-Effect-of-dietary-carotenoids-part-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP18408 - 1UPCAP - DD
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