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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  03/12/2009
Data da última atualização:  14/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  AQUINO, A. C. de; SOUZA NETO, M. A. de; GARRUTI, D. dos S.; FIGUEIREDO, R. W. de; PINTO, G. A. S.
Afiliação:  Andréa Cardoso de Aquino, UFC; Manoel Alves de Souza Neto, CNPAT; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; Raimundo Wilane de Figueiredo, UFC; GUSTAVO ADOLFO SAAVEDRA PINTO, CNPAT.
Título:  Avaliação sensorial e cromatográfica de produtos de bacuri (Platonia insignis Mart) macerados enzimaticamente.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 17., 2009, Natal. Anais... Natal: Universidade Federal do Rio Grande do Norte, 2009.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise Sensorial; Frutas exóticas; Maceração enzimática.
Thesagro:  Cromatografia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAT-2010/11488/1/AT09046.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT11488 - 1UPCAA - PPSP 046402009.04640
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  09/06/2021
Data da última atualização:  08/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FERREIRA, P. F. A.; XAVIER, J. F.; BERTHOLOTO, D. M.; MELO, D. A. de; CORREIA, T. R.; COELHO, S. de M. de O.; SOUA, M. M. S. de; LEAL, M. A. de A.; ARAUJO, E. da S.
Afiliação:  AULA FERNANDA ALVES FERREIRA, UFRRJ; JÚLIA FERREIRA XAVIER, UFRRJ; DANIELLI MONSORES BERTHOLOTO, UFRRJ; DAYANNE ARAÚJO DE MELO, UFRRJ; THAÍS RIBEIRO CORREIA, UFRRJ; UFRRJ; MILIANE MOREIRA SOARES DE SOUZA, ufrrj; MARCO ANTONIO DE ALMEIDA LEAL, CNPAB; EDNALDO DA SILVA ARAUJO, CNPAB.
Título:  Effect of composting on the microbiological and parasitic load in animal production wastes in Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  The International Journal of Recycling of Organic Waste in Agriculture, Available Online from 22 May 2021.
ISSN:  2251-7715
DOI:  10.30486/ijrowa.2021.1909128.1132
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Purpose Animal production wastes are promising for use in agricultural production as a plant nutrient or soil conditioner. However, if not properly managed, they can contaminate the soil and plants, resulting in public health risks. Considering that the composting technique is recommended to ensure compost hygiene and agronomic viability, the present study aimed to evaluate the microbiological and parasitic load during the composting of residues from conventional and organic animal productions. Method The presence of Salmonella sp. and/or helminth eggs and the quantification of thermotolerant coliforms were determined in horse bedding and organic and conventional poultry litter during the process of composting. Results The initial load of thermotolerant coliforms was greater than 1017 MPN g-1 in the three raw materials. All of them showed a significant reduction in these bacteria at the end of the composting process, reaching 99.98%, 100.00%, and 99.80% in the horse bedding, organic poultry litter, and conventional poultry litter, respectively. All the fresh residues contained helminth eggs, with the horse bedding exhibiting the highest amount compared to the others. However, they all revealed an absence of helminth eggs at the end of the composting process. Salmonella sp. was absent in both the raw materials and the final compost. Conclusion Composting was effective in eliminating helminth eggs and reducing thermotolerant coliform levels. However, the final composts retaine... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Helminth eggs; Poultry litter; Salmonella sp; Thermotolerant coliforms.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB41736 - 1UPCAP - DD
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