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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  12/07/2002
Data da última atualização:  12/07/2002
Autoria:  ANDRADE, L. R. M. de; IKEDA, M.; ISHIZUKA, J.
Título:  Excretion and metabolism of malic acid produced by dark carbon fixation in roots in relation to aluminium tolerance of wheat.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Plant nutrition: for sustainable food production and environment. Japao: Kluwer Academic, 1997. p. 445-446.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of aluminium (Al) on the metabolism of malate synthesized via dark carbon fixation was investigated in Al-tolerant Shirosanjyaku (SH) and Al sensitive Chikushikomugi (CK) wheat (Triticum aestivum L.) roots labeled with bicarbonate- 14C. Al (100 µ M) triggered the excretion of 14C to the bathing solution, especially in SH. Al decreased the malate concentrations in roots of both cultivares, and CK roots always had higher concentrations, regardless of Al treatment. Al elicited the excretion of malate to the solution by roots of both cultivars, but it was more preonounced in SH. Differential Al tolerance between SH and CK seems to be due to the higler ability of SH to excrete malic acid to the brhizosphere, independent of its concentration in the roots.
Palavras-Chave:  Organicas acids; Tolerancia.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Alumínio; Cerrado.
Thesaurus Nal:  wheat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC21497 - 1UPCSP - --CRI5935CRI5935
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  26/06/2000
Data da última atualização:  21/10/2019
Autoria:  EGITO, A. S. do.
Afiliação:  ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC.
Título:  Estudio de la actividad coagulante del extracto bruto y purificado de la especie vegetal Cynara scolymus, utilizada en la elaboracion de quesos.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  1994.
Páginas:  90 f.
Idioma:  Espanhol
Notas:  Tesis (Master en Biotecnologia Alimentaria) - Universidad Politecnica de Catalunya, Barcelona. Orientador; Carlos M. Ruiz de Galareta.
Palavras-Chave:  Fabricação.
Thesagro:  Alcachofra redonda; Coalho; Cynara scolymus; Extrato vegetal; Produto derivado do leite; Queijo.
Thesaurus NAL:  Cheesemaking; Cheeses; Coagulation; Food processing; Plant extracts; Vegetable extracts.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC1523 - 1UPCTS - PPTS 1994.00008VAS1994.00008
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