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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/12/2003
Data da última atualização:  13/11/2019
Autoria:  ANDRADE, E. L. P. de.
Título:  Relatório de descrição do processo de certificação de qualidade de produto de software da Embrapa, versão 1.0.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Departamento de Tecnologia da Informação, 2003.
Páginas:  112 p.
Idioma:  Português
Notas:  Relatório elaborado pelo Grupo Corporativo de Desenvolvimento de Sistemas de Informação da Embrapa - Gecodes - em assessoria prestada ao Departamento de Tecnologia de Informação - DTI. Coordenadora: Edmeia L. P. de Andrade. Relatora: Ana Mirtes Maciel Fouro. Membros: Adriana Delfino dos Santos; Claudia Dantas Procópio; Marcos Lordelo Chaim; Rosana guedes Cordeiro Ramos, Sérgio Lopes Jr. Revisão de texto: Corina Barra Soares.
Conteúdo:  Apresentação; Introdução; Utilização do processo de certificação de qualidade de produtos de software da Embrapa; Processo de certificação de qualidade de produto de software da Embrapa; Referências; Anexo I. Modelo de qualidade de produto de software da Embrapa. Anexo II. Diretrizes do processo de certificação de qualidade de produtos de software da Embrapa; Anexo III. Templates do processo de certificação de qualidade de produtos de software da Embrapa; Glossário.
Palavras-Chave:  Certificação de qualidade; Software; Software da Embrapa.
Thesagro:  Tecnologia da Informação.
Thesaurus Nal:  Information technology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA27594 - 1EMBLV - PP005.0218A553r2003.00332
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  12/08/2019
Data da última atualização:  24/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DOMINGUETEA, L. C. B.; LIMA, P. V. M.; NUNES, I. V.; SANDE, D.; LANA, U. G. de P.; MARRIEL, I. E.; TAKAHASHI, J. A.
Afiliação:  Laura C. B. Dominguetea, Universidade Federal de Minas Gerais; Paulo V. M. Lima, Universidade Federal de Minas Gerais; Isabela V. Nunes, Universidade Federal de Minas Gerais; Denise Sande, Centro Universitário de Belo Horizonte; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; Jacqueline A. Takahashi, Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  Epigenetic-induced production of promising food supplements ingredients with antioxidant and anti-acetylcholinesterase activities
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Chemical Engineering Transactions, v. 74, p. 331-336, 2019.
DOI:  10.3303/CET1975056
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fungal metabolites with antioxidant and acetylcholinesterase inhibitory activities can be developed as food supplements helpful for treatment of neurodegenerative diseases, like Alzheimer's disease. Fungal biosynthesis depends on the expression of several enzymes that can change chromatin?s conformation, provoking activation or silencing of gene transcription. In this sense, the use of epigenetic modulators, able to alter chromatin?s conformation, has been a modern technique used to induce the expression of silenced genes in fungi. In the present study the metabolic profile and the antioxidant and anti-acetylcholinesterase activities of the extracts of Penicillium flavigenum (PF) and P. tanzanicum (PT) grown in the presence of epigenetic modulators were analyzed. The fungi were grown in liquid media, with or without (control) the epigenetic modulators azacytidine (AZA), hydralazine (HYDRA), procainamide (PRO), suberoyl hydroxamic acid (SAHA) and sodium butyrate (BUT) (500 uM). The modulators changed the expression of exogenous metabolites produced by the fungi with overexpression of some compounds in comparison to the controls, according to the HPLC chromatographic profiles. The treatment PF-SAHA presented the higher content of total phenolic compounds (27.86 mg GAE/g) (together with PF-HYDRA and PF-BUT) and the higher total antioxidant content (25.70 mg AAE/g). Besides, PF-SAHA and PF-PRO extracts presented higher antiacetylcholinesterase activity compared to others extract... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Doença neurodegenerativa.
Thesagro:  Enzima; Fungo.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200582/1/Epigenetic-induced.pdf
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Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS28887 - 1UPCAP - DD
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