Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/03/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  AMORIM, A. B.; SALEH, M. A. D.; MIASSI, G. de M.; BERTO, D. A.
Afiliação:  Alessandro Borges Amorim, Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Tecnológicas; Mayra Anton Dib Saleh, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Departamento de Produção Animal; Gabriela de Mello Miassi, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Departamento de Produção Animal; Dirlei Antonio Berto, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Departamento de Produção Animal.
Título:  Dietary supplementation with glutamine or glutamic acid for weanling piglets.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 229-237, Fev. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Suplementação dietética de glutamina ou ácido glutâmico para leitões recém-desmamados.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of dietary glutamine and glutamic acid supplementation on carbon turnover (?13C) in the muscles of piglets, on animal performance, and on feed economic feasibility. The diets consisted of: control (C), 1% glutamine (G), and 1% glutamic acid (GA). In experiment I, 111 piglets were used to assess carbon turnover in the Masseter, Psoas major, and Abdominal internal oblique muscles in terms of their isotopic composition and 13C substitution over time. In experiment II, 72 piglets were assigned randomly to blocks (eight replicates per treatment and three animals per experimental unit), in order to evaluate animal performance and feed economic feasibility. The GA diet promoted the best 13C acceleration in the studied muscles. No diet effects were observed on performance variables. The G and GA diets presented higher costs than the C diet. Although supplementation with 1% glutamine or glutamic acid accelerates carbon turnover in the studied muscles, which suggests a faster recovery during post-weaning and proves the anabolic effect of these additives, its use is not economically viable for weanling piglets.
Palavras-Chave:  Anabolic effect; Carbon turnover; Efeito anabólico; Isótopo estável; Turnover de carbono; Viabilidade econômica.
Thesagro:  Aditivo.
Thesaurus Nal:  Additives; Economic feasibility; Stable isotopes; Sus scrofa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174561/1/Dietary-supplementation-with-glutamine-or-glutamic-acid.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62350 - 1UPEAP - DD
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional