Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 18
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A. Analisis de vinos y mostos. Zaragoza: ACRIBIA, 1976. 158p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A. O exame organoleptico dos vinhos. Porto : Tip. J.R. Goncalves Ltd., 1949. 50 p. Suplemento do Caderno n. 120, dez.1949 do Instituto do Vinho do Porto. Traducao de Joao W. Mesquita.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A. Wine production technology in the United States. Washington: American Chemical Society, 1981. 229 p. (ACS Symposium Series, 145).

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; JOSLYN, M. A. Commercial production of tables wines. Berkeley : University of California, 1940. 143 p.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; WHEELER, L. B. A check list of book and pamphlets on grapes and wine and related subjects, 1938-1948. Los Angeles: University of California, 1951. 240 p.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; JOSLYN, M. A. Table wines: the technology of their production in California. Berkeley: University of California, 1951. 397 p.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; JOSLYN, M. A. Table wines: the technology of their production in California 2nd. ed. Berkeley: University of California, 1970. 997p.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; CRUESS, W. V. The technology of wine making. Westport : Avi Pub. Company, 1960. 709 p.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; WINKLER, A. J. Grape varieties for vine production. Bekerley: University of California, aug. 1943. 15p. (Circular, 356)

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; WINKLER, A. J. California wine grapes: composition and quality of their musts and wines. [S.l.]: University of California, 1963. 83 p. CALIFORNIA. University. Bulletin, 794).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
11.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, G. F.; AMERINE, M. A. Introduction to food science and technology. New York: Academic Press, 1973 294p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
12.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, G. F.; AMERINE, M. A. Introduction to food science and technology. 2.ed. New York: Academic Press, 1982. 289p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
13.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, G. F.; AMERINE, M.A. (ed.). Introduction to food science and technology. 2.ed. New York: Academic Press, 1982. 289p.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
14.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; SINGLETON, V. L. Wine: an introduction. 2nd ed. Berkeley: University of California, 1977. 373 p.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
15.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; ROESSLER, E. B. Wines: their sensory evaluation. San Francisco : W.H. Freeman, 1976. 230 p.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
16.Imagem marcado/desmarcadoBAKER, G. A.; AMERINE, M. A.; PANGBORN, R. M. Factor analysis applied to paired preferences among four grape juices. Journal of Food Science, v.26, n.6, p.644-647, 1961. il.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
17.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; PANGBORN, R. M.; ROESSLER, E. B. Principles of sensory evaluation of food. New York : Academic Press, 1965. 602 p. (Food Science and Technology. A series of monographs).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
18.Imagem marcado/desmarcadoAMERINE, M. A.; KUNKEE, R. E.; OUGH, C. S.; SINGLETON, V. L.; WEBB, A. D. The technology of wine making. 4. ed. Westport, Connecticut: Avi, 1980. 794 P. il.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 18
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Trigo.
Data corrente:  23/10/2019
Data da última atualização:  23/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  AGUILERA, J. G.; TEODORO, P. E.; SILVA JUNIOR, J. P. da; PEREIRA, J. F.; ZUFFO, A. M.; CONSOLI, L.
Afiliação:  JORGE GONZÁLEZ AGUILERA; PAULO EDUARDO TEODORO; JOSE PEREIRA DA SILVA JUNIOR, CNPT; JORGE FERNANDO PEREIRA, CNPGL; ALAN MARIO ZUFFO; LUCIANO CONSOLI, CNPT.
Título:  Selection of aluminum-resistant wheat genotypes using multienvironment and multivariate indices.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Agronomy Journal, v. 111, n. 6, p. 1-7, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Foto: Márcio Só e Silva. Arte: Maria Luísa Rheinheimer.
Conteúdo:  A gain in association was obtained by using a new multivariate index with alleles of TaALMT1 and TaMATE1B genes compared with a previously published index. Wheat is among the major grain crops. Its growth can be affected by aluminum toxicity, an important stress factor that limits plant productivity. Thus, an efficient means to select wheat genotypes that are resistant to this stress is required. Here, 172 wheat cultivars and 23 synthetic hexaploid wheat plants showing different alleles for TaALMT1 and TaMATE1B and different levels of Al resistance in field conditions (phenotyped in two crop seasons) were studied. The modified Lin and Binns method was applied to obtain the phenotype data in a multivariate manner aiming at a general identification of genotypes based on the multiple traits evaluated. The genotype × year interaction was significant for all traits that were evaluated in three growth stages (tillering, silking, and maturation). The top 20 Al-resistant genotypes obtained by the multivariate method were highlighted as having the best combination of the main desirable traits. Correlation analysis showed a gain in the association of the multivariate index with alleles of TaALMT1 and TaMATE1B genes compared with a previously published index. The superior TaMATE1B allele (having an insertion in the promoter region) contributed a greater Al resistance independent of the TaALMT1 allele. The higher association with Al resistance qualifies the selection index described in ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Trigo.
Thesaurus NAL:  Wheat.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203598/1/ID44712-2019v111n6AgronJ.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL24956 - 1UPCAP - DD
CNPT44712 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional