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Registros recuperados : 23 | |
5. | | SOUZA, T. L. P. O.; ALZATE-MARIN, A. L.; FALEIRO, F. G.; BARROS, E. G. de. Pathosystem common bean-uromyces appendiculatus: host resistance, pathogen specialization, and breeding for rust resistance. Pest Technology, v. 2, n. 2, p. 56-69, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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10. | | FERES, J. M.; GUIDUGLI, M. C.; MESTRINER, M. A.; SEBBENN, A. M.; CIAMPI, A. Y.; ALZATE MARIN, A. L. Microsatellite diversity and effective population size in a germplasm bank of Hymenaea courbaril var. stilbocarpa (Leguminosae), an andangered tropical tree: recommendations for conservation. Genetic Resources and Crop Evolution, v. 56, p. 797-807, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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11. | | FERES, J. M.; GUIDUGLI, M. C.; CIAMPI, A. Y.; MESTRINER, M. A.; SILVA, A. J.; ALZATE-MARIN, A. L. Estudos genéticos preliminares de populações da espécie florestal Hymenaea courbaril conservadas ex-situ no noroeste de são Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1003. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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12. | | ALZATE-MARIN, A. L.; ARRUDA, K. M.; SOUZA, K. A. de; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Introgression of Co-42 and Co-5 anthracnose resistance genes into 'Carioca' common bean cultivars. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 4, n. 4, p. 446-451, Dec. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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13. | | ALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; DEL PELOSO, M. J.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Genetic variability and pedigree analysis of brazilian common bean elite genotypes. Scientia Agricola, v. 60, n. 2, p. 283-290, abr./jun. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. | | ALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; RAVA, C. A.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Use of markers as a tool to investigate the presence of disease resistance genes in common bean cultivars. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 1, n. 2, p. 125-133, June 2001. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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15. | | ALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; DEL PELOSO, M. J.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Variabilidade genética em genótipos de feijoeiro comum avaliada com marcadores moleculares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 1., 2001, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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16. | | FERES, J. M.; GUIDUGLI, M. C.; SILVA, A. J. da; MESTRINER, M. A.; CIAMPI, A. Y; HUAMAN, C. A. M. y; ALZATE-MARIN, A. L. Análise de maternidade da espécie florestal Hymenaea courbaril conservada no banco de germoplasma da USP/RP utilizando marcadores microssatélites. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 58., 2007, São Paulo. A botânica no Brasil: pesquisa, ensino e políticas públicas ambientais. [S.l.]: Sociedade Botânica do Brasil, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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17. | | ALZATE-MARIN, A. L.; GUIDUGLI, M. C.; FERES, J. M.; CANAS, M. C. T.; PIMENTEL, A. L.; CIAMPI, A. Y.; SILVA, A. J.; MESTRINER, M. A. Análises alélicas visando conservação in situ e ex situ da espécie florestal Hymenaea courbaril no noroeste de São Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1004. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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18. | | ALZATE-MARIN, A. L.; NIETSCHE, S.; COSTA, M. R.; SOUZA, K. A. de; SARTORATO, A.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Análises do DNA de isolados de Colletotrichum lindemuthianum e Phaeoisariopsis griseola visando identificação de patótipos. Summa Phytopathologica, v. 27, n. 2, p.197-203, abr./jun. 2001. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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19. | | ALZATE-MARIN, A. L.; NIETSCHE, S.; COSTA, M. R.; ALMEIDA, K. S. de; SARTORATO, A.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Molecular analyses of Colletotrichum lindemuthianum and Phaeoisariopsis griseola for pathotypes characterization. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 44, p. 125-126, Mar. 2001. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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20. | | GUIDUGLI, M. C.; HILDEBRAND, H. S.; CANAS, M. C. T.; PIMENTEL, A. L.; CIAMPI, A. Y.; MESTRINER, M. A.; SILVA, A. J.; ALZATE-MARIN, A. L. Diversidade genética de populações naturais da espécie florestal Hymenaea courbaril no noroeste de São Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1002. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 23 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
20/04/2000 |
Data da última atualização: |
18/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NOGUEIRA, A. R. de A.; ARAÚJO, G. C. L.; NÓBREGA, J. A. |
Afiliação: |
ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; GEÓRGIA C. L. ARAÚJO, UFSCAR; JOAQUIM A. NÓBREGA, UFSCAR. |
Título: |
Acid vapor sample decomposition in open vessel microwave. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: PITTCON, 21., 2000, New Orleans. Abstracts... New Orleans: PITTCON, 2000. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Micrawave decomposition has been increasingly used hr a large number of samples. A method using an open vessel microwave was used for biological sample preparation with nitric acid vapors under atmospheric pressure. A lab made Teflon@ support suited with four cups, which received the samples, was inserted in the microwave vessel. These cups were used to weight 30 mg of certi5ed re5wence materials such as spinach and apple leaves, which received 150 pL of d.i. water to improve the micrawave e%ciency. This mixture was exposed to acid vapor stemmed from 15 mL of concentrated nitrie acid plsced in the bottom of the vessel hr decompoeition. The maximum microwave temperature, 115'C, was reached in 4 min. This condition was rnaintained hr 20 min to sllow complete decomposition of the sample. The deeomposed sample, in the cup, was diluted to 1.0 mL of d.i. water, shaken and centrifuged. The cups were than placed directed into an autosampler for Co and Fe analysis in an atomic absorption graphite fumace spectrometer. |
Palavras-Chave: |
Acid vapor; Decompostion; Microvawe; Open vessel. |
Thesaurus NAL: |
cobalt. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118360/1/digitalizar0004.pdf
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Marc: |
LEADER 01589nam a2200193 a 4500 001 1044768 005 2022-04-18 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 245 $aAcid vapor sample decomposition in open vessel microwave.$h[electronic resource] 260 $aIn: PITTCON, 21., 2000, New Orleans. Abstracts... New Orleans: PITTCON$c2000 520 $aMicrawave decomposition has been increasingly used hr a large number of samples. A method using an open vessel microwave was used for biological sample preparation with nitric acid vapors under atmospheric pressure. A lab made Teflon@ support suited with four cups, which received the samples, was inserted in the microwave vessel. These cups were used to weight 30 mg of certi5ed re5wence materials such as spinach and apple leaves, which received 150 pL of d.i. water to improve the micrawave e%ciency. This mixture was exposed to acid vapor stemmed from 15 mL of concentrated nitrie acid plsced in the bottom of the vessel hr decompoeition. The maximum microwave temperature, 115'C, was reached in 4 min. This condition was rnaintained hr 20 min to sllow complete decomposition of the sample. The deeomposed sample, in the cup, was diluted to 1.0 mL of d.i. water, shaken and centrifuged. The cups were than placed directed into an autosampler for Co and Fe analysis in an atomic absorption graphite fumace spectrometer. 650 $acobalt 653 $aAcid vapor 653 $aDecompostion 653 $aMicrovawe 653 $aOpen vessel 700 1 $aARAÚJO, G. C. L. 700 1 $aNÓBREGA, J. A.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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