Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  04/08/2015
Data da última atualização:  13/10/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAULA NETO, A.; FAVARIN, J. L.; REIS, A. R. dos; TEZOTTO, T.; ALMEIDA, R. E. M. de; LAVRES JUNIOR, J.; GALLO, L. A.
Afiliação:  ANA PAULA NETO, ESALQ; JOSE LAERCIO FAVARIN, ESALQ; ANDRE RODRIGUES DOS REIS, UNESP; TIAGO TEZOTTO, ESALQ; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA; JOSE LAVRES JUNIOR, CENA; LUIZ ANTONIO GALLO, ESALQ.
Título:  Nitrogen metabolism in coffee plants in response to nitrogen supply by fertigation.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Theoretical and Experimental Plant Physiology, v. 27, n. 1, p. 41-50, Mar. 2015.
DOI:  10.1007/s40626-014-0030-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee plants require high application rates of nitrogen (N) to produce coffee beans. However, information regarding plant N uptake and assimilation under intensive high-technology cultivation systems is scarce, a situation which restrains the maximizing productivity with minimal N rates. The aim of this study was to evaluate N assimilation enzymes such as nitrate reductase (EC 1.6.6.1), glutamine synthetase (EC 6.3.1.2), urease (EC 3.5.1.5), and N compounds of coffee plants during a phenological cycle in response to N applied by fertigation. Our study was carried out with 7-year-old trees of Coffea arabica L., under a center pivot sprinkler irrigation and fertigation system, with five N rates (0, 200, 400, 600, and 800 kg ha−1) applied to the coffee field. The results of the present study suggest that both N metabolism enzymes, and the content of nitrate and ammonium in coffee were directly related to the phenological cycle. The N fertigation rates are correlated with the N and amino acid contente. Nitrate reductase and urease showed higher activities before anthesis and during grain filling. Glutamine synthetase showed highest activities during rapid grain expansion. The data also indicate that there is merit in gaining greater understanding of N metabolism in coffee plants grown under high-intensive systems. There is therefore merit in conducting further research on how monitoring the N assimilation enzymes might be used to improve fertilizer management of coffee in... Mostrar Tudo
Thesagro:  Café; Coffea Arábica; Nitrogênio; Uréia.
Thesaurus Nal:  Fertigation; Glutamate-ammonia ligase.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127447/1/CNPASA2015-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA265 - 1UPCAP - DDCNPASA-SP192015.019
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  23/09/2013
Data da última atualização:  24/09/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  KRÜGER, F. O; RIBEIRO, P. R. G.; VAZ, C. F.; SILVA, M. G.; MARTINS, A. B. N.; COSTA, C. J.; FRANCO, D. F.
Afiliação:  CAROLINE JACOME COSTA, CPACT.
Título:  Avaliação da qualidade fisiológica de sementes de arroz irrigado tratadas com fungicida.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Informativo ABRATES, Londrina, v. 23, n. 2, set. 2013. Edição dos Anais do XVIII Congresso Brasileiro de Sementes., Florianópolis, 2013.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Oryza sativa L.
Thesagro:  Germinação.
Thesaurus NAL:  vigor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89997/1/Avaliacao-da-germinacao-de-sementes-de-rucula-submetidas-a-diferentes-temperaturas.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT17014 - 1UPCRA - DD000912013.00091
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional