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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  23/06/2014
Data da última atualização:  22/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FASIABEN, M. do C. R.; BARIONI, L. G.; MAIA, A. G.; ALMEIDA, M. M. T. B. A.; OLIVEIRA, O. C.
Afiliação:  MARIA DO CARMO RAMOS FASIABEN, CNPTIA; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; A. G. MAIA, Unicamp; M. M. T. B. A. ALMEIDA, IBGE; O. C. OLIVEIRA, IBGE.
Título:  Typology of cattle production in Brazil at the municipality level.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: LIVESTOCK, CLIMATE CHANGE AND FOOD SECURITY CONFERENCE, 2014, Madrid. Conference abstract book... [Paris]: INRA, 2014.
Páginas:  p. 24.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil is one of largest beef producers in the world. Data from the Brazilian Agricultural Census 2006, carried out by the Brazilian Institute of Geography and Statistics (IBGE), has shown that approximately 2.7 million farms had bovine cattle, i.e. more than half of the farms in the country, raising 176.1 million head. In the last three decades, the expansion of beef production has relied strongly on increasing stocking rates and animal productivity rather than expansion of pasture area. Still, there is high variability in productivity levels and technology adoption throughout the territory. Identifying and characterizing such variations is essential to allow improving the estimates of greenhouse gases flows, and to better evaluate mitigation and adaptation options besides other issues related to technology adoption and public policies.
Thesagro:  Gado de Corte.
Thesaurus Nal:  Cattle production; Farm typology.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/103963/1/typology.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA17968 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/01/2015
Data da última atualização:  22/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BRITTO, D. de; MOURA, M. R de; AOUADA, F. A.; PINOLA, F. G.; LUNDSTEDT, L. M.; ASSIS, O. B. G. de; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA; MARCIA R. DE MOURA, UNESP, Ilha Solteira; FAUZE A. AOUADA, UNESP, Ilha Solteira; FLÁVIA G. PINOLA; LICIA MARIA LUNDSTEDT, CNPASA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA.
Título:  Entrapment characteristics of hydrosoluble vitamins loaded into chitosan and N,N,N-Trimethyl chitosan nanoparticles.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Macromolecular Research, v. 22, n. 12, p. 1261-1267, 2014.
DOI:  DOI 10.1007/s13233-014-2176-9
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nanoencapsulation is a process suitable for use in reducing degradation of instable components. In this study, chitosan and trimethyl chitosan with tripolyphosphate were used to nanoencapsulate vitamins C, B9, and B12. Analysis of the particle size showed that for a fix proportion of the polymer tripolyphosphate, the system showed a wide variation in size with the amount of added vitamins: e.g., for vitamin B9, the particle size varied from 150±5 nm to 809±150 nm. The zeta potential confirmed that trimethyl chitosan nanoparticles generally had a lower net positive charge (20 mV) than chitosan nanoparticles (40 mV). The encapsulation efficiency was found to be dependent on nanoparticle structure and vitamin solubility, with vitamin B9 the most efficiently encapsulated (approximately 40%). UV-Visible spectroscopy indicated different release profiles for vitamins C, B9, and B12 in a neutral PBS solution with release rates of 36%, 52%, and 16% after 2, 24, and 4 h, respectively. In conclusion the liberation was found to be slower in acidic media.
Palavras-Chave:  Encapsulamento; Fishery diet; Libertação controlada; Nanoencapsulação; Nanotecnologia; Quitosana; Trimetil.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA54220 - 1UPCAP - DD
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