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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
10/05/2002 |
Data da última atualização: |
10/05/2002 |
Autoria: |
VALLE, R. R.; ALMEIDA, A.-A. F. de. |
Título: |
Paclobutrazol Effects on Cacao Seedlings. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.24, n.9, p. 1149-1152, set. 1989. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of paclobutrazol (2RS, 3RS) - 1-(4-Chlorophenyl) - 4,4-dimethyl-2-(IH, 2, 4-triazol- 1 -yl)-pentan-3-ol), ICI PP333 on the morphological characteristics of cacao (Theobro~ cacao L.) seedlings were evaluated under greenhouse conditions. The experimental desigri was a complete randornized design with five treatments and 10 replícations. Applications of 5, 15, 45, and 90 pprn of PP333 were made directly to the soil in which 5-months old 'Catongo' cacao seccilings were grown in 5,0 kg poliethylene bags. Plant height was the parameter more affected by the action of PP333. The height reduction by the highest rates was 32% with respect to control plants. The 15 pprn application reduced beight by 17% and the 5 ppm did not statistically dif`fer from the control. With the exception of the 90 ppm treatment which significantly reduced stem diameter, the other treatrnents were not statistically different from the control. Individual leaf area, in the two higher doses, was significantly lower than the control, 0, 5, and 15 ppm treatments, by approximately 28%. Total dry weight of plants at the highest rate of PP333 were 2 1 % lower than the control seedlings. Root, stern, and leaf dry wcight for the 90 ppm seedlings were 32, 17 and 22% lower than control plarits, respectively. The highest dose changed the partitioning of photosynthates, decreasing the root/shoot ratio which was significantly lower.
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Palavras-Chave: |
partitioning. |
Thesagro: |
Theobroma Cacao. |
Thesaurus Nal: |
growth regulators. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
14/05/2003 |
Data da última atualização: |
19/05/2015 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
ROESSING, A. C. |
Afiliação: |
ANTONIO CARLOS ROESSING. |
Título: |
Avaliação dos impactos econômicos e sociais da pesquisa da Embrapa Soja. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2002. |
Páginas: |
67 p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 189). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Avaliação dos impactos econômicos e sociais da pesquisa da Embrapa Soja; Metodologia; Estimativa dos benefícios econômicos; Aspectos operacionais; Estimativa dos benefícios econômicos; Estimativas das taxas de adoção; Custos; Descrição da cultivar; Origem genética; Método de obtenção; Histórico; Distinguibilidade, homogeneidade e estabilidade (DHE); Resultados de produtividade da cv. BRS 133 nas avaliações intermediárias e finais; Comportamento da cv. BRS 133 quanto a altura de planta, ao ciclo e ao acamamento; Custos envolvidos na pesquisa da cultivar BRS 133; Taxa de adoção e cálculo dos benefícios; Benefícios líquidos e taxa interna de retorno; Avaliação do impacto social; Aspectos teóricos; Mensuração de benefícios sociais; Impacto ambiental - considerações; Aspectos metodológicos; Mensuração - aspectos operacionais. |
Palavras-Chave: |
Aspectos econômicos; Impactos econômicos e socias. |
Thesagro: |
Economia Agrícola; Impacto Social; Pesquisa; Sociologia Rural; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/80230/1/Avaliacao-dos-impactos-economicos-e-sociais-da-pesquisa-da-Embrapa-Soja.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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