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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  29/09/2017
Data da última atualização:  24/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SARAIVA, H. F. R. de A.; BATISTA, R. I. T. P.; ALFRADIQUE, V. A. P.; PINTO, P. H. N.; RIBEIRO, L. S.; OLIVEIRA, C. S.; SOUZA-FABJAN, J. M. G. de; CAMARGO, L. S. de A.; FONSECA, J. F. da; BRANDÃO, F. Z.
Afiliação:  Helena Fabiana Reis de Almeida Saraiva, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niteroi, RJ, Brazil; Ribrio Ivan Tavares Pereira Batista, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brasil; Vivian Angélico Pereira Alfradique, UFF - Niteroi, RJ, Brazil; Pedro Henrique Nicolau Pinto, UFF - Niteroi, RJ, Brazil; Lilian Santos Ribeiro, UFF - Niteroi, RJ, Brazil; CLARA SLADE OLIVEIRA, CNPGL; Joanna Maria Gonçalves de Souza-Fabjan, UFF - Niteroi, RJ, Brazil; LUIZ SERGIO DE ALMEIDA CAMARGO, CNPGL; JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC; Felipe Zandonadi Brandão, UFF - Niteroi, RJ, Brazil.
Título:  l-carnitine supplementation during vitrification or warming of in vivo-produced ovine embryos does not affect embryonic survival rates, but alters CrAT and PRDX1 expression.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Theriogenology, v. 105, p. 150-157, Jan. 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.theriogenology.2017.09.022
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: L-carnitine is an antioxidant and beta-oxidation stimulator substance commonly used to improve metabolic performance of oocytes and embryos in in vitro systems. However, few studies have evaluated its beneficial effects in embryos produced in vivo. This study aimed to evaluate the effect of L-carnitine supplementation into vitrification or warming solutions on the post-warming character of day 6?7 in vivo-produced ovine embryos. L-carnitine (3.72 mM) was added to vitrification (Experiment 1) or warming solutions (Experiment 2). In experiments 1 and 2, the embryos were vitrified using straw and cryo-tip protocols, respectively. In vitro culture (IVC) of warmed embryos was performed for 72 h in order to evaluate survival rates, reactive oxygen species (ROS) levels, total cell number (TCN), number of apoptotic cells, apoptotic index evaluation, and gene expression analysis of carnitine palmitoyltransferase I and 2 (CPT1 and CPT2), carnitine O-acetyltransferase (CrAT), and peroxiredoxin-1 (PRDX1). In experiment 1, survival rate, ROS levels after 24 h of IVC, total cell number at 24 h and 72 h, apoptotic cells and apoptotic index at 72 h of IVC were similar in embryos vitrified in medium supplemented with LC or not. Gene expression analysis showed no differences in CPT1 and CPT2mRNA relative abundance in embryos of both experiments compared to fresh embryos (FE); however, CrAT was downregulated (p < 0.05) in C1, and PRDX1 was downregulated (p < 0.05) in both the control... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Animal embryos; ATP cycle; Drug effects; Mitochondrial genetics; Santa ines; Survival.
Thesagro:  Ovino.
Thesaurus Nal:  Carnitine; Cell culture; Cryopreservation; Ewes; Gene expression; In vitro culture; oocytes; Sheep; Vitrification.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC35055 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  30/11/2001
Data da última atualização:  21/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HENRIQUES, L. T.; SILVA, J. F. C. da; ESTRADA, L. H. C.; VASQUEZ, H. M.; ARAUJO, G. G. L. de; SCARDUA, S. S.; BARROS, E. E. L. de.
Afiliação:  GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA.
Título:  pH e amonia ruminais de bovinos alimentados com silagens de capim-elefante e de milho adicionadas de acipin.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001.
Páginas:  p. 1322-1323.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliou-se o comportamento do pH e amonia ruminais de bovinos machos castrados mesticos Holandes x Zebu, alimentados com silagens de capim-Elefante e de milho adicionadas de acipin. O pH ruminal foi maior quando os animais receberam silagem de capim Elefante, e sofreu influencia do tempo apos alimentacao. As concentracoes de amonia ruminal tambem foram superiores nos animais que receberam silagem de capim-Elefante, e apresentaram um comportamento quadratico em funcao dos horarios de amostragem.
Palavras-Chave:  Elephant grass; Liquido de rumen; Rumen fluid.
Thesagro:  Bovino; Capim Elefante; Digestibilidade; Fermentação; Milho; Silagem.
Thesaurus NAL:  cattle; corn; digestibility; fermentation; silage.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186584/1/pH-e-amonia-ruminais-de-bovinos-alimentados-com-silagens...-v.38p1322-1323Class363-R444a.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA9052 - 1UPCAA - PP636R444a
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