|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
27/12/2022 |
Data da última atualização: |
27/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FREITAS, A. C. R. de; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; SILVEIRA, M. C. T. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; MACEDO, M. C. M.; PEREIRA, M. de A.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; BARBOSA, T. A.; ANDRADE, H. M. |
Afiliação: |
ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; MANOEL RICARDO DE ALBUQUERQUE FILHO, CNPMS; MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC; MARIANA DE ARAGAO PEREIRA, CNPGC; ALLAN BRUNO ALMEIDA DE FIGUEIREDO, FAZENDA TRIJUNÇÃO; TOMAZ ANDRADE BARBOSA, FAZENDA TRIJUNÇÃO; HOSANA MARIA ANDRADE, CNPMS. |
Título: |
Low Carbon Beef: a case study in a sandy soil from Brazilian Cerrado. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL GREENHOUSE GAS & ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 8., Orlando, Florida. Abstract Book... Orlando, Florida: GGAA, 2022. |
Páginas: |
p. 245 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Global demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to produce beef with lower carbon emissions. This study aimed to evaluate a low carbon strategy for intensifying beef cattle raising in areas of consolidated use in sandy soils of the Brazilian Cerrado, West of Bahia's State, through enteric emissions, liveweight gain (LWG) and changes of stocks of soil organic carbon (SOC) from 0 to 40 cm layer. SOC calculations were performed in 2019 and 2021 using the DNDC model and Urquiaga et al. (2016) protocol, while enteric methane emissions used the ALU model. |
Palavras-Chave: |
Carne de baixo carbono. |
Thesagro: |
Carbono; Mudança Climática; Solo Arenoso. |
Thesaurus Nal: |
Beef cattle; Climate change; Greenhouse gas emissions; Sandy soils. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01734nam a2200325 a 4500 001 2150405 005 2022-12-27 008 2022 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aFREITAS, A. C. R. de 245 $aLow Carbon Beef$ba case study in a sandy soil from Brazilian Cerrado.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL GREENHOUSE GAS & ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 8., Orlando, Florida. Abstract Book... Orlando, Florida: GGAA$c2022 300 $ap. 245 520 $aGlobal demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to produce beef with lower carbon emissions. This study aimed to evaluate a low carbon strategy for intensifying beef cattle raising in areas of consolidated use in sandy soils of the Brazilian Cerrado, West of Bahia's State, through enteric emissions, liveweight gain (LWG) and changes of stocks of soil organic carbon (SOC) from 0 to 40 cm layer. SOC calculations were performed in 2019 and 2021 using the DNDC model and Urquiaga et al. (2016) protocol, while enteric methane emissions used the ALU model. 650 $aBeef cattle 650 $aClimate change 650 $aGreenhouse gas emissions 650 $aSandy soils 650 $aCarbono 650 $aMudança Climática 650 $aSolo Arenoso 653 $aCarne de baixo carbono 700 1 $aSANTOS, F. C. dos 700 1 $aALMEIDA, R. G. de 700 1 $aSILVEIRA, M. C. T. da 700 1 $aALBUQUERQUE FILHO, M. R. de 700 1 $aMACEDO, M. C. M. 700 1 $aPEREIRA, M. de A. 700 1 $aFIGUEIREDO, A. B. A. de 700 1 $aBARBOSA, T. A. 700 1 $aANDRADE, H. M.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
28/08/2012 |
Data da última atualização: |
18/09/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
REZENDE, C. F. A.; FERNANDES, E. P.; PARTELLI, F. L.; FERREIRA, E. P. de B. |
Afiliação: |
CLÁUDIA FABIANA A. REZENDE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ELIANA PAULA FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; FÁBIO LUIZ PARTELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF. |
Título: |
Simbiose nutritiva. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Cultivar, Pelotas, v. 14, n. 154, p. 12-14, mar. 2012. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Feijão; Fixação de nitrogênio; Inoculação; Phaseolus vulgaris. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65147/1/cultivar.pdf
|
Marc: |
LEADER 00516naa a2200193 a 4500 001 1932450 005 2012-09-18 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aREZENDE, C. F. A. 245 $aSimbiose nutritiva. 260 $c2012 650 $aFeijão 650 $aFixação de nitrogênio 650 $aInoculação 650 $aPhaseolus vulgaris 700 1 $aFERNANDES, E. P. 700 1 $aPARTELLI, F. L. 700 1 $aFERREIRA, E. P. de B. 773 $tCultivar, Pelotas$gv. 14, n. 154, p. 12-14, mar. 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|