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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALBUQUERQUE, S. S. C.; LIRA, M. A.; SANTOS, M. V. F. dos; DUBEUX JÚNIOR, J. C. B.; MELO, J. N. de; FARIAS, I. Disponibilidade de forragem e composição botânica de uma pastagem após períodos de diferimento. I In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL 2.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 8., 2000, Teresina. Resumos... Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2000. v. 2. p. 66-68.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/06/2010
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NOBILE, P. M.; QUECINI, V.; BAZZO, B.; QUITERIO, G.; MAZZAFERA, P.; COLOMBO, C. A.
Afiliação:  PAULA M. NOBILE, IAC; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; BARBARA BAZZO, IAC; GABRIELA QUITERIO, IAC; PAULO MAZZAFERA, INSTITUTO DE BIOLOGIA - UNICAMP; CARLOS A. COLOMBO, IAC.
Título:  Transcriptional profile of genes involved in the byosynthesis of phytate and ferritin in coffea.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington DC, v. 58, n. 6, p. 3479-3487, mar. 2010.
DOI:  10.1021/jf9043088
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present work aimed to study the control of the biosynthesis of the antinutritional factor phytate and its associated Fe-rich protein family, ferritin, in coffee. Phytate has the ability to chelate Fe, making it unavailable to human absorption. The Coffea genome databases were queried for genes associated with phytate metabolism and ferritin genes. The genetic framework for phytate biosynthesis and its reverse pathway was identified in silico analyses and indicate that Coffea phosphatidyl inositol kinase and monophosphatase families play nonredundant roles in phytate metabolism. The transcriptional profiles of phytate biosynthesis key-genes MYO-INOSITOL(3)P1 SYNTHASE, two genes coding for PHOSPHATIDYL INOSITOL KINASE, and three FERRITIN genes were temporally evaluated by qPCR in coffee seeds from two crop locations, Adamantina-SP and Ouro-Fino-MG, the last one traditionally associated with high-quality coffee beverage grain. A targeted metabolome profile of phytic acid contents throughout three fruit maturation stages in association with the transcriptional analysis was also obtained. Taken together, our data indicate that the investigated local conditions did not cause significant alterations in phytate biosynthesis. Futhermore, the temporal transcriptional profiling revealed that candidate gene expression is regulated independently of phytate accumulation. In contrast, the expression profile of ferritin-unit genes is affected by environmental conditions and genetic back... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fator anti-nutricional; Ferritina; Fitato.
Thesagro:  Biologia; Café; Ferro; Genética.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204172/1/12303-2010-p.3479-3487-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV12303 - 1UPCAP - DD
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