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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCASTILHO, C. V. V.; BIZZO, H. R.; SANTOS, M. C. da S.; BARBI, N. dos S.; DIAS, J. C. M.; AGUIAR, P. F. de. Evaluation of the chemical composition of the essential oil from a Brazilian Poejo, Hesperozygis myrtoides (St. Hill ex Benth.) Epling at different collection periods and sites. Journal of Essential Oil Research, v. 28, n. 4, p. 312-321.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoANTONIASSI, R.; FELBERG, I.; AGUIAR, P. F. de; FREITAS, S. C. de; AGUIAR, A. C. de; PEREIRA, L. M.; MESQUITA, D. L. Efeito do cozimento na inativação de lipoxinagenases da variedade de soja IAS-5. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  14/12/2012
Data da última atualização:  14/12/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  DIAS, A. C. F.; TAKETANI, R. G.; ANDREOTE, F. D.; LUVIZOTTO, D. M.; SILVA, J. L. da; NASCIMENTO, R. dos S.; MELO, I. S. de.
Afiliação:  ARMANDO CAVALCANTE FRANCO DIAS, CENA-USP; RODRIGO GOUVEA TAKETANI; FERNANDO DINI ANDREOTE, ESALQ-USP; DANICE MAZZER LUVIZOTTO, ESALQ-USP; JOAO LUIZ DA SILVA, CNPMA; ROSELY DOS SANTOS NASCIMENTO, CNPMA; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA.
Título:  Interspecific variation of the bacterial community structure in the Phyllosphere of the three major plant components of mangrove forests.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 43, n. 2, p. 653-660, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Mangrove forests encompass a group of trees species that inhabit the intertidal zones, where soil is characterized by the high salinity and low availability of oxygen. The phyllosphere of these trees represent the habitat provided on the aboveground parts of plants, supporting in a global scale, a large and complex microbial community. The structure of phyllosphere communities reflects immigration, survival and growth of microbial colonizers, which is influenced by numerous environmental factors in addition to leaf physical and chemical properties. Here, a combination of culture-base methods with PCR-DGGE was applied to test whether local or plant specific factors shape the bacterial community of the phyllosphere from three plant species (Avicenia shaueriana, Laguncularia racemosa and Rhizophora mangle), found in two mangroves. The number of bacteria in the phyllosphere of these plants varied between 3.62 x 104 in A. schaeriana and 6.26 x 103 in R. mangle. The results obtained by PCR-DGGE and isolation approaches were congruent and demonstrated that each plant species harbor specific bacterial communities in their leaves surfaces. Moreover, the ordination of environmental factors (mangrove and plant species), by redundancy analysis (RDA), also indicated that the selection exerted by plant species is higher than mangrove location on bacterial communities at phyllosphere.
Palavras-Chave:  Culture-independent profiling; Plant genotype; Surface leaves.
Thesagro:  Bactéria; Mangue; Planta.
Thesaurus NAL:  Mangrove forests; Phyllosphere.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72394/1/2012AP51.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
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CNPMA11662 - 1UPCAP - DD
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