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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  23/05/2001
Data da última atualização:  23/05/2001
Autoria:  PEREIRA, J. R.; SOBRAL, J. do P.; AGUIAR, P. A. A.; ALMEIDA, E. F. de.
Título:  Relatorio de viagem ao Senegal, Mali, Franca e India.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1981.
Páginas:  31p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Franca.
Thesagro:  Pesquisa Agrícola.
Thesaurus Nal:  India; Mali; Senegal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN12033 - 1EMBFL - --FOL 2252FOL 2252
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  17/11/2008
Data da última atualização:  29/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  YOKOMIZO, G. K.-I.; VELLO, N. A.
Afiliação:  GILBERTO KEN ITI YOKOMIZO, CPAF-AP.
Título:  Scott-Knott classification in two cultivation epochs from topcrosses among food type and grain type soybean.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Soybean Genetics Newsletter, v. 32, 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Exist a soybean (Glycine max (L.) Merrill) classification in two groups in agreement with yours principal uses: the first group, denominated grain type is employed manly in the bran and oil production, with medium grain size (one hundred seed weight (HSW) varying among 10 at 19 g), however have undesirable flavor; the second group is denominated food type, with flavor taste, constituted by two subgroups, the first with HSW smaller than 10 g, consumed in the sprouts form and natto (fermented) and the second with HSW presenting 20 g or more, being consumed directly by human principally in the immature pod form (R6 stage from the Fehr & Caviness scale (1977)) how snack, being enominated vegetable soybean, green soybean or edamame; presenting also the subgroups denominated sweet soybean (kuromame) and salad soybean (Vello, 1992). The main characteristics presented by the vegetable soybean are big seeds; sweetened flavor (similar to the nuts); carbohydrate content high; without or smaller undesirable smell (Rackis et al., 1979; Carrao-Panizzi, 1989; Orf, 1989; Vello, 1992) and smaller anti-nutritional factors content, principally the Bowmann Birk and Kunitz anti proteases (Orf, 1989), characters existent in Japanese and Chinese genotypes principally; such genotypes have been introduced in Brazil for the improvement of the soy being sought the human feeding, because the soybean cultivate in Brazil is from the type grain with medium size seeds (PCS between 10 and 19 g) and flavor b... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Scott-knott classification.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160292/1/43scottGilberto.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP14174 - 1UPCAM - PP0005100051
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