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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
04/09/2001 |
Data da última atualização: |
31/03/2015 |
Autoria: |
GUSS, A.; AGOSTINI, J. A. E. |
Afiliação: |
Empresa Capixaba de Pesquisa Agropecuaria (Cariacica, ES). |
Título: |
Sistema de producao de leite - EMCAPA resultados do 1o ano. |
Ano de publicação: |
1984 |
Fonte/Imprenta: |
Cariacica: EMCAPA, 1984. |
Páginas: |
18p. |
Série: |
(EMCAPA. Circular Tecnica, 8). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O sistema; Desempenho tecnico, Evolucao do rebanho; Desenvolvimento dos bezerros; Alimentacao e mineralizacao; Consumo de alimento; Consumo de mistura mineral; Reproducao; Producao e produtividade de leite; Forca e trabalho; Desempenho economico; Receitas; Despesas. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Espirito Santo; Gado de leite; Production systems. |
Thesagro: |
Leite; Sistema de Produção. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; dairy cattle; milk. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00901nam a2200253 a 4500 001 1808915 005 2015-03-31 008 1984 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aGUSS, A. 245 $aSistema de producao de leite - EMCAPA resultados do 1o ano. 260 $aCariacica: EMCAPA$c1984 300 $a18p. 490 $a(EMCAPA. Circular Tecnica, 8). 520 $aO sistema; Desempenho tecnico, Evolucao do rebanho; Desenvolvimento dos bezerros; Alimentacao e mineralizacao; Consumo de alimento; Consumo de mistura mineral; Reproducao; Producao e produtividade de leite; Forca e trabalho; Desempenho economico; Receitas; Despesas. 650 $aBrazil 650 $adairy cattle 650 $amilk 650 $aLeite 650 $aSistema de Produção 653 $aBrasil 653 $aEspirito Santo 653 $aGado de leite 653 $aProduction systems 700 1 $aAGOSTINI, J. A. E.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
10/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DIAS, J. R. M.; WADT, P. G. S.; PARTELLI, F. L.; ESPINDULA, M. C.; PEREZ, D. V.; SOUZA, F. R.; BERGAMIN, A. C.; DELARMELINDA, E. A. |
Afiliação: |
Jairo Rafael Machado Dias, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia; PAULO GUILHERME SALVADOR WADT, CPAF-Rondonia; Fábio Luiz Partelli, Universidade Federal do Espírito Santo; MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-Rondonia; DANIEL VIDAL PEREZ, CNPS; Fábio Régis Souza, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia; Anderson Cristian Bergamin, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia; Elaine Almeida Delarmelinda, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia. |
Título: |
Normal nutrient ranges and nutritional monitoring of 'Pêra' orange trees based on the CND method in different fruiting stages. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 776-785, ago. 2017. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S0100-204X2017000900010 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Faixas normais de nutrientes e monitoramento nutricional de laranjeiras 'Pêra' com uso do método CND em diferentes estádios de frutificação. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine reference values for evaluating the nutritional status of 'Pêra' orange (Citrus sinensis) trees in different fruiting stages, using the compositional nutrient diagnosis (CND) method. The study used 243 leaf samples from 81 plots, with samplings performed in plants bearing fruits with three and six months of age, and also in the main harvest (nine months). Plots with productivity higher than 30 Mg ha-1 were selected for the establishment of reference standards. Three normal ranges were evaluated for each nutrient in the reference population, comprehended by the confidence interval (CI) of the foliar content averages, by the mean±standard deviation (±SD), and by the mean±?SD. Regardless of the normal range of nutrients used, the leaf sampling periods interfered with the nutritional status of 'Pêra' orange tree. The normal ranges obtained from the criteria CI and ±?SD of the nutrient contents observed in the reference population frequently provided similar nutritional diagnoses. Zn, Ca, and Fe are the elements that most often limit the production of 'Pêra' orange in the state of Amazonas, Brazil. |
Palavras-Chave: |
Amostragem foliar; Índice de balanço nutricional; Nutritional balance index; População de referência; Reference population. |
Thesagro: |
Citrus Limonia; Citrus Sinensis. |
Thesaurus NAL: |
Diagnosis and Recommendation Integrated System. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165403/1/Normal-nutrient-range-and-nutrtional.pdf
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Marc: |
LEADER 02404naa a2200325 a 4500 001 2134211 005 2021-09-10 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S0100-204X2017000900010$2DOI 100 1 $aDIAS, J. R. M. 245 $aNormal nutrient ranges and nutritional monitoring of 'Pêra' orange trees based on the CND method in different fruiting stages. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Faixas normais de nutrientes e monitoramento nutricional de laranjeiras 'Pêra' com uso do método CND em diferentes estádios de frutificação. 520 $aThe objective of this work was to determine reference values for evaluating the nutritional status of 'Pêra' orange (Citrus sinensis) trees in different fruiting stages, using the compositional nutrient diagnosis (CND) method. The study used 243 leaf samples from 81 plots, with samplings performed in plants bearing fruits with three and six months of age, and also in the main harvest (nine months). Plots with productivity higher than 30 Mg ha-1 were selected for the establishment of reference standards. Three normal ranges were evaluated for each nutrient in the reference population, comprehended by the confidence interval (CI) of the foliar content averages, by the mean±standard deviation (±SD), and by the mean±?SD. Regardless of the normal range of nutrients used, the leaf sampling periods interfered with the nutritional status of 'Pêra' orange tree. The normal ranges obtained from the criteria CI and ±?SD of the nutrient contents observed in the reference population frequently provided similar nutritional diagnoses. Zn, Ca, and Fe are the elements that most often limit the production of 'Pêra' orange in the state of Amazonas, Brazil. 650 $aDiagnosis and Recommendation Integrated System 650 $aCitrus Limonia 650 $aCitrus Sinensis 653 $aAmostragem foliar 653 $aÍndice de balanço nutricional 653 $aNutritional balance index 653 $aPopulação de referência 653 $aReference population 700 1 $aWADT, P. G. S. 700 1 $aPARTELLI, F. L. 700 1 $aESPINDULA, M. C. 700 1 $aPEREZ, D. V. 700 1 $aSOUZA, F. R. 700 1 $aBERGAMIN, A. C. 700 1 $aDELARMELINDA, E. A. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 9, p. 776-785, ago. 2017.
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Embrapa Solos (CNPS) |
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