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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
05/07/2000 |
Data da última atualização: |
05/07/2000 |
Autoria: |
GOLD, C. S.; KIGGUNDU, A.; KARAMURA, D. A.; ABERA, A. M. |
Afiliação: |
IITA-ESARC, Kampala, Uganda; KARI, Uganda. |
Título: |
Diversity, distribution and selection criteria of Musa germplasm in Uganda |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Montpellier, France: INIBAP, 1999 |
Páginas: |
p.163-179 |
ISBN: |
2-910810-36-4 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
In:INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON BANANAS AND FOOD SECURITE ALIMENTAIRE, 1998, Douala, Cameroon. Les productions bananieres: un enjou economiquemajuer pour la securite alimentaire. Proceedings. Montpellier, France:INIBAP, 1999. 779p. Editado por C. Picq, E. Foure, E. A. Frison |
Conteúdo: |
The East African highlands constitute a secondary center of banana diversity with more than 80 locally evolved cultivars (musa spp., group AAA-EAST Africa). These cultivars, collectively called highland bananas, include both cooking and brewing types. Cooking banana is the primary staple food in the region and Uganda is the world's leading producerand consumer of bananas. In addition, farmers also grow a range of introduced cultivars. High cultivar diversity is a characteristic of local banana production. Farmer interviews were conducted at 24 sites to elucidate the underlying reasons for maintaining high banana cultivar diversity in Uganda. Farmers estimated the relative importance of theirbanana cultivars, defined and scored their cultivars for different cultivar selection criteria, and discussed cultivar preferences. |
Palavras-Chave: |
Cultivar distribution; Cultuvar selection; Distribuicao; Diversidade. |
Thesagro: |
Germoplasma; Seleção. |
Thesaurus Nal: |
Uganda. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
29/09/1998 |
Data da última atualização: |
16/04/2024 |
Autoria: |
LOPES, C. A. (coord.). |
Afiliação: |
CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH. |
Título: |
Prodetab: uso da diversidade genetica de pimentas e pimentao para o desenvolvimento de genotipos de interesse do agronegocio brasileiro. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Brasilia: EMBRAPA-CNPH / FUNARBE, 1998. |
Páginas: |
nao paginado. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Chillies; Diversidade genetica; Genetic diversity; Projeto; Sweet pepper. |
Thesagro: |
Pesquisa; Pimenta; Pimentão. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; Capsicum; research projects. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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