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Registros recuperados : 10.319 | |
3903. | | DOMPIERI, M. H. G.; CUENCA, M. A. G.; SILVA, M. A. S. da. Análise do avanço e retração de cultivos agrícolas no extremo sul da Bahia, a partir do modelo Shift-Share. Revista Econômica do Nordeste, Fortaleza, v. 51, n. 3, p. 9-24, jul./set., 2020 p. 9-24. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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3911. | | COGO, F. D.; GUIMARÃES, P. T. G.; ROJAS, E. P.; SAGGIN JUNIOR, O. J.; SIQUEIRA, J. O.; CARNEIRO, M. A. C. Arbuscular mycorrhiza in Coffea Arabica L.: review and meta-analysis. Coffee Science, Lavras, v. 12, n. 3, p. 419 - 443, jul./set. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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3912. | | ARDITO, A. C. da S.; SAGGIN JUNIOR, O. J.; FORS, R. O.; COSTA, R. S. C. da; SILVA, E. M. R. da. Arbuscular mycorrhizal fungi selection for Coffea canephora Pierre ex A. Froehner Clonal cultivar conilon BRS Ouro Preto. Coffee Science, Lavras, v. 12, n. 4, p. 486-407, out./dez. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Rondônia. |
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3913. | | SOUZA, E. R.; RIBEIRO, V. G.; DANTAS, B. F.; LIMA FILHO, J. M.; ONO, E. O. Defoliation levels on gas exchange and composition of grape clusters cv. Italia. Applied Research & Agrotechnology, Guarapuava, v. 7, n. 1, p. 29-37, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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3914. | | CARDOSO JÚNIOR, A. A.; TRUGILHO, P. F.; LIMA, J. T.; ROSADO, S. C. da S.; MENDES, L. M. Deformação residual longitudinal em diferentes espaçamentos e idades em clone de híbrido de Eucalyptus. Cerne, Lavras, v. 11, n. 3, p. 218-224, jul./set. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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3915. | | TRUGILHO, P. F.; ROSADO, S. C. da S.; LIMA, J. T.; PÁDUA, F. A. de; SOUZA, M. A. M. de. Deformação residual longitudinal (DRL) e sua relação com as características de crescimento da árvore em clones de Eucalyptus. Cerne, Lavras, v. 13, n. 2, p. 130-137, abr./jun. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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3919. | | OJEDA, H.; DELOIRE, A.; CARBONNEAU, A.; AGEORGES, A.; ROMIEU, Y. C. Desarrollo de la baya de vid: relaciones entre el crecimiento de las bayas y su contenido de ADN que indica la multiplicación y el alargamiento celular. Enología, Godoy Cruz, v. 3, n. 4, p. 27-30, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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3920. | | GONÇALVES, M. T.; DIAS, M. J.; MUNDIM, S. P.; DIAS, D. S. de O.; BRITO, R. A. M. Desempenho de cabritos mestiços confinados e submetidos a diferentes níveis de farinha de algas marinhas. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. [Resumos]. João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 658. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 10.319 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
12/12/2018 |
Data da última atualização: |
24/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BIER, D.; SILVA, M. R.; RAMOS, C. A. do N.; MORININGO, G. D'A.; SILVA, T. A. dos S.; LIMA, A. C. de; CHULLI, J. V. M.; ARAUJO, F. R. |
Afiliação: |
Daniele BIER, UFMS, UCDB; MARCIO ROBERTO SILVA, CNPGL; Carlos Alberto do Nascimento RAMOS, UFMS; Giuliani D'Amico MORININGO, UCDB; Tâmiris Aparecida dos Santos SILVA, UCDB; Alaiza Corrêa de LIMA, UCDB; Jenyfer Valesca Monteiro CHULLI, UCDB; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC. |
Título: |
Survey of verotoxin-producing Escherichia coli and faecal coliforms in beef carcasses destined for export at slaughterhouses in Brazil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 38, n. 1, p. 60-66, 2018. |
DOI: |
10.1590/1678-457x.37816 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after skinning, washing and cooling) at each of three slaughterhouses of the state of Mato Grosso do Sul, Brazil. Among the total number of carcasses examined (n = 90), 39 (43.3%) had generic E. coli. Among the 270 samples analysed, 25 (9.3%) were positive after skinning, 14 (5.2%) were positive after washing and nine (3.3%) were positive after cooling. The majority of isolates of E. coli was collected from samples after skinning, which is considered a critical point of the microbial contamination of carcasses. However, the highest concentration of faecal coliforms was found after the washing step. The cooling step proved to be important to reducing the amount of hygiene-indicator microorganisms. The E. coli isolates had no stx1 or stx2 genes associated with virulence. |
Palavras-Chave: |
Enterobacteria. |
Thesaurus NAL: |
Beef industry; Meat. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188271/1/Cnpgl-2018-Food-Sci-Tech-Marcio-Survey.pdf
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Marc: |
LEADER 01763naa a2200253 a 4500 001 2101319 005 2023-01-24 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/1678-457x.37816$2DOI 100 1 $aBIER, D. 245 $aSurvey of verotoxin-producing Escherichia coli and faecal coliforms in beef carcasses destined for export at slaughterhouses in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after skinning, washing and cooling) at each of three slaughterhouses of the state of Mato Grosso do Sul, Brazil. Among the total number of carcasses examined (n = 90), 39 (43.3%) had generic E. coli. Among the 270 samples analysed, 25 (9.3%) were positive after skinning, 14 (5.2%) were positive after washing and nine (3.3%) were positive after cooling. The majority of isolates of E. coli was collected from samples after skinning, which is considered a critical point of the microbial contamination of carcasses. However, the highest concentration of faecal coliforms was found after the washing step. The cooling step proved to be important to reducing the amount of hygiene-indicator microorganisms. The E. coli isolates had no stx1 or stx2 genes associated with virulence. 650 $aBeef industry 650 $aMeat 653 $aEnterobacteria 700 1 $aSILVA, M. R. 700 1 $aRAMOS, C. A. do N. 700 1 $aMORININGO, G. D'A. 700 1 $aSILVA, T. A. dos S. 700 1 $aLIMA, A. C. de 700 1 $aCHULLI, J. V. M. 700 1 $aARAUJO, F. R. 773 $tFood Science and Technology$gv. 38, n. 1, p. 60-66, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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